De postat pe posteaza.info
Produse si servicii

Proceduriile de baza al serviciului de alpinism utilitar

Distribuie mai departe

Alpinismul utilitar este o ramura lucrativa care dezvolta lucrari de mare complexitate, pe baza unor tehnologii particularizate. Aici putem include expertizari ale unor constructii, stabilirea starii de avarie sau a necesarului de reparatii pentru acestea, montarea si demontarea unor instalatii tehnologice, lucrari de demolare, in conditii de noxe si factori de mediu dificili, interventii pe stalpi de inalta tensiune, diverse lucrari de intretinere specifice cladirilor inalte din mediului urban etc.

Clean4you dispune de operatori selectionati, instruiti si autorizati pentru lucrari de alpinism utilitar, cu respectarea tuturor normelor de protectie a muncii la mare inaltime. Operatorii alpinisti Clean4you sunt calificati pentru operatiuni de deplasare si stationare in pozitia de lucru care utilizeaza o tehnologie specifica. Acestia actioneaza in grupe de minim doua persoane atestate pentru lucrul la inaltime si dispun de echipament individual de protectie certificat (casca de protectie, centura de siguranta, coarda dinamica de alpinism, carabiniera de alpinism, incaltaminte speciala etc). Toti operatorii au experienta in alpinism montan, escalada si speologie.

Indiferent de gradul de dificultate al operatiunii pentru care suntem solicitati, primul pas este intocmirea documentarii, respectiv proiectarea activitatii de alpinism utilitar. In aceasta faza, beneficiarul lucrarii trebuie sa ofere toate detaliile tehnice, harti, date meteo si orice alte informatii utile pentru o buna pregatire a interventiei. Prin aceasta se asigura atat calitatea lucrarii, o buna esalonare si incadrarea in limitele bugetare, cat si deplina siguranta a operatorilor alpinisti.

Pasul urmator prevede studierea zonei de lucru si a conditiilor din teren de catre echipa de alpinism utilitar. Aceasta inseamna desemnarea zonei cu potential periculos, verticalitatea peretelui pe care va avea loc interventia, eventuala prezenta a unor panouri, instalatii sau surse de noxe, toate fiind corelate cu datele meteo privind curentii de aer care ar putea amplifica gradul de periculozitate a interventiei.

Fiecare lucrare va fi precedata de operatiuni pregatitoare care vizeaza atat stabilirea tehnologiei interventiei, cat si a datelor esentiale pentru eventuale operatiuni de salvare. In acest scop, echipele de operatori alpinisti utilitari sunt dotate cu mijloace de comunicare si semnalizare specifice.

Aplicarea tehnologiilor de alpinism utilitar are la baza un set de proceduri speciale care protejeaza siguranta operatorilor. Sunt evitate conditiile de mediu extreme, respectiv temperaturi negative sau peste 35 grade, umiditate ridicata si expunere prelungita la actiunea solara, ceata, viscol, rafale de ploaie cu descarcari electrice. Sunt considerate exceptii cazurile de necesitate, respectiv actiunile de salvare in timpul unor calamitati sau avarii.

Echipele operatorilor in alpinism utilitar ai Clean4you pot sa intervina in arealul municipiului Bucuresti si al zonei Ilfov si in restul tarii. Certificarile de care dispun tehnicienii nostri ii califica pentru interventii de amploare, cu grad ridicat de complexitate. Avem experienta in  efectuarea de expertize, lucrari de constructii, intretinere si reparatii (ignifugari, aplicari de izolatii si vopsiri profesionale), montaje speciale si detectari de scurgeri si infiltratii etc.

Adesea, intretinerea cladirilor inalte specifice zonei urbane necesita tehnologii de alpinism utilitar care depasesc interventiile de rutina. La acestea se adauga constructiile metalice inalte care au inceput sa faca parte din peisajul oraselor, dar care nu sunt prevazute cu platforme sau scari pentru interventie.

Alpinismul utilitar pe stalpi sau schele metalice (confectii metalice) cu scopul unor lucrari de intretinere foloseste acelasi echipament si tehnici de asigurare dinamica precum cele descrise anterior. Fiecare proiect care necesita metode de urcare, transport al materialelor la inaltime si apoi coborarea in rapel este pregatit minutios, cu respectarea tuturor normelor specifice lucrului la inaltime.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *