Resurse

Animalele de companie, un moft pe cale disparitie

Distribuie mai departe

Iranul interzice câinii

Lumea arabã nu mai suportã câinii pe strãzi. O lege urmeazã sã fie aprobatã pentru a fi stopatã înmulțirea bietelor patrupede.

Nu-i de mirare cã Iranul e pe cale sã interzicã toți câinii cu sau fãrã stãpân. Coranul considerã câinele un animal impur, iar cã la Teheran te poți trezi cu poliția cã-ți confiscã câinele pe stradã nu mai e o noutate. Iranienii au introdus spre aprobare un proiect de lege în care se încearcã eliminarea câinilor de pe strãzi, din curțile oamenilor și de oriunde apar. Vãzutã din prisma logicã a lucrurilor, ceea ce se întâmplã în Iran are o conotație religioasã. Și oricât tam-tam s-ar face pe aceastã decizie, lucrurile nu vor fi schimbate. Dimpotrivã. Dacã vrei sã ai un animal de companie, e nevoie sã schimbi țara, sã te muți într-o zonã care nu e la fel de strictã și periculoasã.

În România se practicã braconajul de câini

De curând am aflat ce se întâmplã la Deva. Bietele patrupede, sunt împușcate din mașini cu numere camuflate. Atacatorii folosesc otrava pe post de tranchilizant, cu scopul de a scãpa chiar și de câinii comunitari, care prin lege sunt capturați, vaccinați și lãsați în voia lor pe stradã. Ei bine, raidurile efectuate zilele trecute în reședinþa județului Hunedoara scot la ivealã o cu totul altã fațã a României. Se spune cã ar vorba de o rãfuialã localã între șefii orașului. Unul pe la Prefecturã, altul pe la Primãrie. N-ar fi asta o problemã, pentru cã astfel de clinciuri sunt întâlnite nu numai la Deva. Ce rost avea însã masacrul tuturor câinilor din oraș? Și-o fi bãgat Coranul coada? Sau România e o șarã unde mai nou doar fotbaliștii sunt arestați pentru trafic de mașini, în timp ce restul se ocupã de câini. Adicã îi împușcã și-i lasã apoi sã moarã liniștiți.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *