Caracteristicile unui scaun de restaurant perfect
Adesea, perioada petrecuta la o cina cu prietenii, o intalnire de afaceri sau o cina romantica este puternic influentata de tipul de scaun de restaurant ales de local, dar si de cat de comod este acesta. Daca dupa cateva ore clientii incep sa amorteasca sau apar dureri de spate, acestia vor decide cu siguranta sa incheie seara mai devreme decat ar fi facut-o daca nu exista nici un fel de disconfort. Din acest motiv, restaurantele de succes pun mare accent pe tipul de scaune alese, dand maxima atentie confortului, adesea chiar in detrimentul designului.
Trasaturile unui scaun de restaurant perfect
Scaunele de restaurant pot parea un detaliu banal, aproape neimportant prin comparatie cu alte elemente de design sau alte elemente practice care participa la crearea atmosferei unui local, dar adevarul este ca scaunele sunt in fapt unul dintre cele mai importante componente ale unui restaurant. Scaunul determina nivelul de confort al clientului, iar daca scaunul este incomod, nici atmosfera placuta, mancarea delicioasa sau personalul politicos nu vor salva seara.
In alegerea scaunelor de restaurant patronii trebuie sa fie extrem de atenti astfel incat sa mentina echilibrul perfect intre comoditate, design si pret. Toate aceste aspecte nu sunt intotdeauna usor de impacat, iar in cazul in care trebuie facute compromisuri, comoditatea este ultimul aspect la care ar trebui sa se renunte.
Un scaun comod trebuie:
1. Sa aiba suport lombar – scaunele ergonomice sunt construite special pentru a oferi suport perfect zonei lombare. Desi la origine, cand se vorbea de scaun ergonomic se facea in general referire la scaunul de birou, in momentul de fata aproape orice scaun de restaurant, mai ales in localurile care se respecta, are un design ergonomic. In momentul cumpararii este important ca proprietarul localului sa se asigure ca modelul ales este unul ergonomic, in mod ideal cerand informatii suplimentare personalului magazinului. Daca acestia nu mentioneaza suport lombar, atunci titlul de ergonomic este folosit doar cu scop de reclama.
2. Sa fie confectionat dintr-un material care sa nu transpire – un alt aspect important este tapiteria scaunului. Unele materiale arata excelent insa sunt extrem de inconfortabile, lipindu-se de piele pe timp de vara sau fiind prea reci atunci cand temperatura scade. De obicei, pielea si imitatiile de piele au aceasta problema, de aceea trebuie ales un material din panza, cu atentie la asprimea acestuia. Daca se prefera totusi pielea, nu trebuie sub nici o forma sa se faca compromisuri in ceea ce priveste calitatea in favoarea pretului.
3. Sa aiba inaltimea potrivita – un scaun de restaurant prea jos sau prea inalt inseamna o pozitie nepotrivita la masa si poate cauza dureri de spate clientilor localului. Inaltimea ideala poate fi descoperita masurand masa si oferind aceasta informatie personalului de specialitate al magazinului din care se achizitioneaza scaunele. Asa cum un scaun de bar este achizitionat in functie de inaltimea barului, scaunele de restaurant trebuie achizitionate si ele in functie de inaltimea meselor. In mod ideal, scaunele si mesele se cumpara impreuna, la set, pentru a evita astfel de neplaceri.
Exemplu de scaun de restaurant perfect: www.expert-scaune.ro/scaun-restaurant-elba
Un scaun de restaurant comod inseamna clienti care petrec mai mult timp la masa si implicit care fac consumatie mai mare, deci investitia in scaune de calitate se amortizeaza rapid si rezulta in clienti multumiti care nu vor ezita sa reviziteze localul.