2 mins read

Cum recalibrezi un cantar digital

Avantajul principal al unui cantar digital este acuratetea, de aceea calibrarea acestora este de maxima importanta. Pentru ca un cantar de acest gen sa fie cat mai exact, el poate fi testat cu o greutate fixa, iar in cazul in care se descopera nereguli, poate fi recalibrat astfel incat problema sa fie rezolvata rapid.

In general, cantarele comerciale si industriale disponibile in magazine de genul www.cantar.ro sunt calibrate in prealabil si afiseaza garantat rezultate extrem de exacte. Cu timpul insa, dintr-un motiv sau altul, cantarul digital isi poate pierde din acuratete.

1. Pentru verificare se recomanda folosirea unei greutati de metal sau dintr-un alt material special conceputa pentru cantare mecanice. Aceste greutati sunt intotdeauna exacte spre deosebire de folosirea unor produse ambalate ce nu cantaresc intodeauna fix valoarea afisata pe ambalaj. O greutate de 1 kg este ideala, iar daca afisajul arata mai mult sau mai putin, este nevoie de calibrare.

2. In functie de modelul cantarului, butonul de calibrare poate fi marcat in diferite moduri: fun, cal, mode, kg, cal/mode, etc. In general acesta este usor de gasit prin excludere. Inainte de recalibrare este bine ca aparatul sa fie inchis cateva minute pentru a se raci. Butoanele de calibrare sunt asemanatoare cu butoanele de reset sau restart de pe majoritatea aparatelor electronice in sensul ca sunt protejate pentru a nu fi apasate accidental, fiind plasate intr-o mica gaura aflata de obicei pe spatele cantarului. Este nevoie de un varf de agrafa sau o mina subtire de pix pentru a il apasa. Atunci cand cantarul este in modul de calibrare, afisajul se schimba. Cel mai adesea este afisat textul CAL.

3. Pentru a calibra cantarul se asteapta pana cand afisajul arata textul CAL sau o serie de 0. Cantarele electronice se calibreaza cu greutati de 1 kg sau 1 pound, in functie de provenienta. Se aseaza greutatea pe cantar si se asteapta cateva secunde pana cand mesajul de pe display se schimba. De obicei acesta citeste “END”, dar poate aparea si textul CAL sau cifra 0. Cantarul trebuie oprit si la repornire se repeta testul cu aceeasi greutate. Cantarul ar trebui sa fie in acest moment, calibrat.

One thought on “Cum recalibrezi un cantar digital

  1. Buna. Am încercat sa recalibrez un cantar proaspat cumparat facand pasii din instructiuni si acum imi da eroare, orice as face nu mai merge.

Lasă un răspuns