Resurse

Cum scriem o lucrare de dizertatie?

Distribuie mai departe

Pentru cei mai multi dintre studenti, scrierea unei lucrari stiintifice la sfarsitul facultatii poate constitui o mare problema. Lucrarea de licenta poate constitui pentru multi un mare obstacol, insa odata depasit poate lasa in urma nopti nedormite dar si ideea faptului ca este un exercitiu mult mai usor decat executarea unei lucrari de dizertatie. Astfel pentru multi studenti, executarea lucrarii de dizertatie poate reprezenta un mare stres si nu este deloc neobisnuit ca acestia sa se simta depasiti de situatie. In lipsa inspiratiei, a timpului, a existentei unui job obositor, exista siteuri precum www.lucrari-licenta-dizertatie.info care le ofera studentilor oportunitatea de a comanda lucrari de dizertatie la comanda.

Iata cateva sfaturi pentru studentii care se afla in fata provocarii de a-si executa lucrare de dizertatie singuri:

1. Organizeaza-ti timpul eficient!

Dat fiind faptul ca ai un timp limitat sa iti efectuezi lucrarea de dizertatie si cum bine stim este cunoscut faptul ca lasatul lucrurilor pe ultima suta de metri este o boala a tuturor studentilor, te sfatuim sa iti organizez timpul si sa imparti efectuarea lucrarii tale de dizertatie pe etape si sa aloci timpul necesar fiecarei etape.

2. Stabileste-ti niste pasi pentru efectuarea lucrarii!

Cum orice lucrare de dizertatie da batai de cap studentilor, este indicat sa iti stabilesti provocari mai mici pentru termniarea unui capitol sau subcapitol si pentru a-ti mentine atitudinea pozitiva acorda-ti o zi libera de relaxare dupa indeplinirea unuia dintre pasii propusi. Astfel iti vei pastra un ritm constant in munca depusa pentru realizarea lucrarii.

3. Progreseaza constant!

Este bine cunoscut faptul ca unii dintre studenti, epuizati intelectual, dupa ce au ajuns la jumatatea lucrarii de dizertatie, abandoneaza lucrul si iau o pauza prelungita insa acest lucru constituie una dintre cele mai mari greseli ale unui student aflat in fata sustinerii dizertatiei. Este foarte importanta sa ai un program strict in care sa aloci cateva ore pe zi muncii la lucrare, astfel incat o parte din minte sa fie concentrata la ceea ce trebuie sa scrii a doua zi la lucrare. O varianta ar mai fi sa comanzi o lucrare de pe siteuri precum cel mentionat mai sus  si sa iti iei o saptamana concediu de la job pentru a te pregati de prezentarea lucrarii.

4. Aduna cartile necesare din timp!

O sursa importanta in realizarea unei lucrari de dizertatie o constituie sursele bibliografice de actualitate. Astfel te sfatuim sa iti achizitionezi din timp cartile necesare pentru lucrarea ta si sa imprumuti carti de la biblioteca facultatii pentru ca s-ar putea sa te surprinda faptul ca in perioada sustinerii de lucrari de diploma, la biblioteca ar putea lipsi tocmai cartile necesare tie.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *