Resurse

Cum se pot reduce costurilor de achizitie pentru intreprinderile mari si mijlocii

Distribuie mai departe

Reducerea costurilor de achizitie este unul dintre dezideratele prioritare ale companiilor mari si mijlocii. Fiecare dintre acestea cauta sa isi reduca costurile si sa maximizeze profiturile, iar intr-o piata atat de competitiva precum cea de azi, lovita ani la rand de criza economica, aceste obiective sunt tot mai greu de atins.

Exista companii care au reusit sa isi reduca costurile semnificativ, apeland la externalizarea de servicii si predand o mare parte din procesele companiei catre firme specializate pe domeniile respective. De regula, procesele si serviciile care sunt externalizate nu sunt profitabile pentru companie, ci creeaza costuri mari, costuri care sunt tot mai dificil de suportat independent de companii.

Cum trebuie alese companiile catre care externalizam serviciile?

Este important de retinut faptul ca pentru ca externalizarea serviciilor sa fie cu adevarat profitabila pentru companiile care isi doresc aceasta mutare, aceasta trebuie facuta cu maxima atentie, punand accent nu doar pe preturi atunci cand vine vorba de furnizori, dar si pe calitate, expertiza si transparenta.

Pentru a veni in sprijinul companiilor care isi doresc externalizarea serviciilor, pe piata au aparut firme precum CategoryBuyer.ro, care se ocupa de identificarea furnizorilor ideali, de negocierea contractelor cu anumiti furnizori, de implementarea unui proces transparent in selectia ofertelor, de redefinirea specificatiilor tehnice ale produselor in vederea obtinerii unor oferte cat mai potrivite, dar si de evaluarea riscurilor de frauda in achizitiile serviciilor de externalizare, proces ce duce la o reducere a costurilor de achizitie considerabila si necesara oricarei companii mijlocii sau mari.

Achizitia de servicii poate fi un proces anevoios, unde este nevoie de specialisti si consultanti care sa se asigure ca trecerea departamentelor companiei in alte companii furnizoare se face cu responsabilitate si atentie, in vederea obtinerii rezultatelor dorite. Doar cu furnizori seriosi si experimentati se pot obtine servicii de calitate si costuri competitive. De aceea, partea de achizitii este esentiala si trebuie facuta de specialisti cu experienta in acest domeniu, in vederea atingerii obiectivelor stabilite.

Pe langa scaderea costurilor, achizitiile de servicii externe pot aduce si alte avantaje companiilor, printre care amintim eficientizarea proceselor companiei si obtinerea unor rezultate exceptionale prin simpla focusare pe domeniile pe care compania le stapaneste cel mai bine si pe care are expertiza necesara.

Companiile care isi doresc externalizarea serviciilor sunt incurajate sa apeleze la specialisti care au ca obiect de activitate tocmai aceasta parte de consultanta in trecerea de la procese interne la externalizarea lor. Firmele de consultanta care au expertiza in acest domeniu pot oferi garantia externalizarii serviciilor si a proceselor cu succes, oferind clientilor lor achizitii de calitate si rezultate pe termen lung.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *