Resurse

Feminizarea fotbalului

Distribuie mai departe

România adoptã modelul turcesc

Dupã modelul clubului turcesc Fenerbahce, Dinamo a solicitat ca pe perioada cât are terenul suspendat sã se permitã accesul în tribune pentru doamne, domnișoare și copii.

Sigur cã o suspendare a stadionului nu e tocmai cel mai plãcut lucru din lume pentru un club de fotbal. Cu atât mai mult cu cât asta, în condiții normale, înseamnã diminuarea de imagine, bani din încasarea biletelor cât și audienþã slabã mai slabã atât din punct de vedere al marketingului cât și al ratingului. Cu acești indicatori pare cã se luptã în acest moment Dinamo, echipã care s-a ales cu terenul suspendat pentru trei etape dupã incidentele de la jocul din Liga I cu Rapid. Cum în fotbal existã multã precedente, dinamo l-a adoptat pe cel mai recent. Acesta vine din Turcia, acolo unde suporterilor clubului Fenerbahce le-a fost interzis accesul în stadion pentru meciurile disputate pe teren propriu. Ce-au fãcut turcii pentru a salva încasãrile din bilete? Au solicitat liberul acces al femeilor și copiilor la meciuri. Lucru care s-a și întâmplat.

Se schimbã foaia

La un meci de campionat din prima ligã turcã, Fenerbahce a avut în tribune un cor de 41.000 de femei, tinere și bãtrâne, toate susținãtoare ale clubului din Istanbul. Modelul a fost repede copiat de Dinamo, care a solicitata același lucru FRF. Surprizã, pentru a se pune în practicã o astfel de cerere, e nevoie sã se modifice regulamentul. Regulament care deocamdatã nu permite doar accesul doamenlor și domișoarelor în tribune. Asistãm astfel la una dintre premierele mondiale, poate chiar la o cotiturã în ceea ce înseamnã de fapt jocul de fotbal. Fãrã suporteri de sex masculin în tribunã, dar cu multe doamne și domnișoare jocul în sine s-ar putea transforma în ceea ce deocamdatã nu putem numi în vreun fel. Probabil cã în viitor singurii care vor mai înjura pe un stadion de fotbal vor fi fotbaliștii și antrenorii lor atâta timp cât terenurile vor fi suspendate, iar în tribune vor lua loc un al gen de suporteri.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *