2 mins read

Preturi in scadere la noile vile din Pipera

Dezvoltarea cartierului Pipera de-a lungul timpului.

Numele de Pipera este des vehiculat in media. Cu toate acestea, cei din afara Bucurestiului nu stiu ca Pipera este de fapt un cartier al orasului Voluntari, asta in ciuda faptului ca este situat la o distanta relativ mica de sectoarele 1, respectiv 2, ale capitalei.

Totusi, actuala Pipera nu a fost dintotdeauna parte a Voluntariului, ba chiar din contra: pana in preaja anilor 1900, localitatea se numea Tatarani si era parte a districtului Baneasa-Herastrau. Din 1925 insa, localitatea trece sub administratia comunei Colentina-Fundeni. In perioada ceausista, pe fondul expansiunii capitalei, zona Colentina a fost integrata in oras, iar Pipera a fost lasata ca localitate de sine statatoare, chiar daca la momentul respectiv era inconjurata de terenuri si pasuni.

Pipera a devenit cartier al Voluntariului abia in 2004. Ambele localitati erau in continua expansiune, cauzata de cresterea abrupta si exponentiala a preturilor terenurilor din zona. In perioada 2005-2007, preturile au crescut atat de mult, incat la un moment dat au ajuns sa aiba loc tranzactii imobiliare cu un pret de peste 250 de dolari pe metru patrat. Treptat, au inceput sa apara case si mall-uri, dintre care cele mai importante din zona sunt IKEA, Baneasa Shopping City, Bricostore si multe altele.

Totusi, din 2008, preturile au inceput sa scada, ca urmare a scaderii dramatice a puterii de cumparare si mai ales a aparitiei de rate direct la dezvoltator.

Vile Pipera la cele mai inalte standarde.

Complexurile de case din Pipera, cele deja construite, au inregistrat o scadere chiar si de 60% din pretul de vanzare din perioada 2007-2008. In schimb, dezvoltatorii imobiliari nou intrati pe piata au inteles ca in zona se poate face profit si cu locuinte si cladiri de birouri mai ieftine, miscare care s-a dovedit a fi castigatoare: o buna parte dintre afacerile cu sediul in Bucuresti s-au mutat in Voluntari, in cladirile de birouri nou construite.

In plus, o locuinta intr-un complex rezidential din Voluntari are un pret mult mai mic decat o locuinta in Bucuresti, plus ca datorita distantei mici de parcurs pana efectiv in capitala, nu exista dezavantaje majore, pe cand avantaje sunt din plin (aer mai curat, criminalitate scazuta, vecini tineri etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *