Resurse

Sfaturi pentru alegerea unui espressor

Distribuie mai departe

Daca esti iubitor de cafea si iti doresti sa poti face acasa ori de cate ori doresti o bautura de cea mai buna calitate, cel mai probabil ai inceput deja cautarile pentru un espressor. Oferta in momentul actual este destul de variata, incluzand modele la preturi decente care se apropie calitativ de cele profesionale pe care le vedem prin cafenele sau baruri. Dupa primele utilizari cu siguranta vei simti diferentele de gust, de consistenta si probabil ca nu te vei mai putea niciodata intoarce la cafeaua simpla sau mai rau, la cea instant.

Un aspect important este ca poti gasi modele pentru toate buzunarele care sa te faca sa simti ca intr-adevar bei o cafea “de la mama ei”. Din oferta disponibila pe piata, cele mai interesante modele sunt cele manuale. Desi la inceput vor fi destul de dificil de utilizat cu siguranta pot sa iti ofere cel mai bun espresso pe care l-ai baut vreodata.

Aducand o nota de romantism cafelei baute cu persoana iubita, espressoarele manuale sunt primele aparate care au produs ceea ce noi azi numim espresso, si prin asta ne referim la cafeaua produsa datorita presiunii mari si nu prin puterea aburului. Incepand cu anul 1947, espressoarele manuale au aratat o noua fata a ceea ce inseamna o cafea adevarata.

Prin ce difera modelele manuale de celelalte?

Practic, te vei implica mai mult in procesul de preparare si o parte din procesul de preparare se realizeaza manual, spre deosebire de cele automate unde doar apasam pe buton si in cateva secunde se prepara totul.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de espressoare manuale. Primul dintre acestea este cel cu piston pe arc. Modelul acesta impinge apa printr-un pat de cafea la o anumita presiune. Va trebui astfel sa pui pistonul in pozitia de start si sa lasi arcul sa realizeze munca propriu-zisa de impingere a apei prin cafea.

Trebuie sa ai insa in vedere faptul ca vei stabili singur care este timpul de infuzare, cantitatea de apa si momentul cand poti scoate bautura. Cel mai probabil vei descoperi aceste detalii experimentand. Recunosti acest tip de espressor prin faptul ca pistonul este in pozitia ridicat. Unul dintre cele mai cunoscute modele de espressoare cu piston cu arc este Elektra Micro Casa a Leva.

Un alt tip de espressor manual este cel cu piston direct. Pe acesta il vei putea recunoaste prin faptul ca pistonul sta in repaus in pozitia culcat. Diferenta principala dintre acest tip de aparat si primul este ca tu faci munca pompei care pune presiune asupra apei pentru a trece prin cafea. Trebuie sa ai astfel, un simt mult mai dezvoltat pentru a putea recunoaste nivelele optime de presiune sau timpii de infuzare si de preparare. Unul dintre cei mai importanti producatori de espressoare manuale cu piston direct este Pavoni. Sub acest brand au fost fabricate doua modele extrem de cunoscute, unul dintre acestea fiind Europiccola, espressor cu doua termostate, dar care nu poate produce abur si infuza cafeaua in acelasi timp. Pe de alta parte, modelul Professional, datorita designului scurgerii, este capabil sa execute simultan cele doua operatii.

Indiferent de modelul pe care il vei alege, important este sa te bucuri de ceea ce iti va oferi. In definitiv, este doar un prim aparat pe care ti l-ai cumparat si su daca te va prinde „microbul” espressoarelor cu siguranta nu va fi si ultimul dispozitiv achizitionat.

Sursa informatii: cafestar.ro

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *