Resurse

Ziarele online – principala sursa de stiri

Distribuie mai departe

Informatiile

Informarea reprezinta modalitatea prin care multe persoane in ziua de azi isi bazeaza existenta, tocmai datorita noutatilor ce nu intarzie sa apara, minut cu minut, ora de ora, zi de zi. Marii antreprenori au constatat ca societatea nu poate exista in absenta unor surse eligibile de informatie, pornind astfel un fenomen de creare de noi si noi metode prin care oamenii de rand pot avea acces la tot ceea ce priveste domeniul noutatilor. Treptat apare tranzistorul (radioul), televizorul, sursele scrise (ziare si reviste) si nu in ultimul rand, poate cel mai folosit in domeniul urban: internetul.

E greu de crezut ca intr-o casa unde membrii unei familii beneficiaza de un salariu mediu pe economie nu au achizitionat macar un calculator (PC) sau un laptop, in functie de posibilitati, bineinteles. De aceea, sursa cea mai mare de informatii la ora actuala este serviciul online. Daca sursele scrise intarzie sa ajunga la destinatie multe ziare online ofera stiri proaspat iesite din cuptor. Bineinteles, cum orice padura are si uscaturi, uneori aceste stiri sunt create doar cu scopul de a atrage interesul indivizilor si de a incasa anumite sume, fara ca informatia oferita sa fie si una certa, sau cel putin confirmata.

De ce se prefera sursa de stiri online? Pentru ca este mult mai accesibila, mult mai comoda si chiar mai economica. Pentru avea acces la internet, fiecare din noi aloca lunar o anumita suma de bani, in vederea procurarii acestui serviciu. Pentru a cumpara o sursa scrisa palpabila, si nu una virtuala oferita in domeniul online, este necesara utilizarea unui timp in plus, si achitarea unei sume suplimentare, care zilnic poate ruina treptat buzunarul.

 

Internetul – sursa tot mai folosita de informatii

Tinerii din ziua de azi folosesc internetul atat pentru scopuri productive, pentru studiu, pentru imbunatatirea culturii generale cat si pentru distractie si amuzament. Din pacate sunt multi care cad in aceasta patima a „relaxarii” si a jocurilor,iar altii, dornici de a asimila cat mai multe informatii, respectiv noutati, intr-o perioada redusa de timp fac abuz de informatiile oferite de ziaristii de elita. In materie de stiri online, mai ales politica, sunt diferite publicatii care ofera stiri la cateva minute dupa producerea evenimentului in sine, ceea ce ne conduce cu gandul ca societatea este in curs de dezvoltare din acest punct de vedere, incercari exista, iar cititorii triaza informatiile pe care le considera demne de a le lua in seama, de cele scrise doar cu scopuri pur comerciale.

 

Stirile online

Persoanele care sunt cu adevarat interesate de ultimele stiri online vor alege stirile de top in materie de politica, finante, economie, pentru ca ne intereseaza conditiile in care traim, persoanele pe care le-am desemnat sa ne guverneze, modificarile si promisiunile pe care le-au facut atunci cand au candidat pentru a ne reprezenta atat la nivel european cat si mondial. Unele ziare online depun eforturi sustinute in vederea ilustrarii unei realitati cat mai verosimile fara a exista pareri personale din partea celor care le-au redactat. Acesta este adevaratul profesionalism, atunci cand un ziarist este capabil sa se detaseze de o situatie care poate l-a perturbat intr-o oarecare modalitate, dar reuseste sa relateze purul adevar fara tuse personale, subiective, acestui tablou pe care il creeaza, tablou ce urmeaza a fi citit de o multime de persoane, fiind interpretat si judecat in functie de viziunea fiecarui cititor (mai ales de unul caruia ii place sa se documenteze si sa fie la curent cu orice miscare pe arie nationala sau dincolo de granitele tarii noastre).

Din fericire sau din pacate, uneori, stirile pe care ziaristii (care ne reprezinta tara) le propun catre vizualizare multimii de cititori, fac turul Europei, uneori al lumii, si pun intr-o lumina mai buna, sau mai proasta statul roman, „elementele” considerate cetateni si conducatorii acestuia. Ar fi minunat ca atunci cand alegem sa citim un ziar online sa fim capabil sa intelegem ca unele articole sunt scrise doar de dragul de a fi scrise si a umple randurile, iar altele sunt veridice, fara sa ne fie rusine de faptul ca suntem romani.

De dumneavoastra depinde totul, dumneavoastra faceti diferenta intre calitate si cantitate!

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *