Boli

Covid-19- de ce frigul mareste riscul de propagare al virusului?

Distribuie mai departe

Vara este departe deja si frigul si ploile fac parte din « meniul zilnic ». Iar noi probleme isi pot face aparitia din aceasta cauza, deoarece se pare ca acest fenomen ar putea sa favorizeze circulatia coronavirusului. Cresterea temperaturii si a umiditatii pot diminua din punct de vedere experimental supravietuirea virusului Sars Cov-2.

Cel putin asa se spunea in studiile publicate in iulie. Dar cum vara s-a incheiat si frigul isi face aparitia, noi probleme si-ar putea face aparitia. Dar reintoarecerea frigului ar putea mari riscurile de propagare a virusului. Covid-19 si frigul – un cocktail periculos? Mai multe motive ar putea explica acest fenomen. Pentru inceput, virusii sunt sensibili la razele UV. Precedentele studii facute cand a fost epidemia de SARS, aparuta in 2004, au demonstrat ca inactivarea acestui coronavirus de catre razele UV ar fi un lucru posibil.

O alta explicatie- atunci cand frigul revine in forta, terasele sunt pustii si multi stau acasa la caldura. Sau si mai rau- in restaurante sau in mall-uri la inghesuiala. Problema este ca ne izolam in casa deci sau in alte locuri si ne inghesuim in locuri unde nu exista aerisire. Cum se pot limita deci riscurile atunci cand este frig? Nu trebuie sa abuzam de sursele de incalzire.

Au tendinta de a usca mucoasele si de a face mai sensibile la virus. Trebuie sa se aeriseasca incaperile din casa de mai multe ori pe zi deoarece reinnoirea aerului este importanta pentru a te proteja contra infectiilor virale. Trebuie sa avem mare grija la purtarea de manusi si la anumite gesturi riscante cum ar fi sa iti tot atingi fata cu manusile. Avem tendinta sa atingem cu manusile toate suprafetele si apoi sa punem mana pe fata si manusile nu avem cum sa le spalam.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *