Cauze posibile si remedii adecvate pentru problemele de auz
2 mins read

Cauze posibile si remedii adecvate pentru problemele de auz

Prin surditate se intelege scaderea usoara, medie,severa sau profunda, unilaterala sau bilaterala a acuitatii auditive, ajungand pana la cofoza, ceea ca inseamna abolirea completa a auzului. Surditatea se poate clasifica in definitiva sau tranzitorie, scaderea usoara, medie,severa sau profunda, unilaterala sau bilaterala, de transmisie sau de perceptie. Hipoacuzia de transmisie apare atunci cand vibratiile sunetelor nu ajung din aer in osul urechii mijlocii, asa cum ar trebui. Daca se intampla ca ceara sa blocheze drumul, unele sunete sunt pierdute, generandu-se probleme de auz.

In aceste situatii auzul nu este pierdut in totalitate, insa este pierduta claritatea si volumul sunetelor. Cu alte cuvinte, sunetele sunt percepute distorsionat. Surditatea de perceptieapare atunci cand celulele ciliate din urechea interna sunt distruse sau  are loc in momentul in care nervul auditiv care pleaca din urechea interna catre creier nu mai  conduce informatia. In plus, exista si surditatea mixta, un caz relativ frecvent subdiagnosticat in Romania.
Cauze posibile ale surditatii

Posibilele cauze care determina probleme de auz sunt  infectiile urechii mijlocii, colectarea fluidului in urechea medie, formarea dopurilor de ceara, perforarea membranei timpanice si otoscleroza. In plus, alti factori care favorizeaza surditatea sunt batranetea, traumele acustice, infectiile virale ale urechii interne, unele medicamente frecvent folosite, infectiile virale ale nervului auditiv, tumoarea cerebrala si meningita virala.

Pierderea auzului poate fi determinata si de prezenta unei gauri in timpan, insa acesta din urma se poate vindeca si singura. In perioada vindecarii urechea trebuie sa fie ferita de alte rani sau de apa. In cazul in care timpanul nu se vindeca singur, se impune o interventie de tip chirurgical.
Perforarea timpanului

Perforarea timpanului poate fi determinata de obiecte straine asa cum sunt agrafele, care sunt impinse prea mult in canalul urechii, exploziile ce determina presiune asupra urechii, accidentele rutiere, accidentele sportive sau chiar luptele.

Salvează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *