Medicina Sanatate

Ce este psihologul in Romania?

Distribuie mai departe

Asa cum prea bine se stie, notiunea de psiholog, in Romania noastra, nu poate fi corelata decat cu nebunia. In acest sens, educatia si cultura romaneasca, imputate de acasa, de la dragii parinti, bunici si asa mai departe, sunt evidentiate mai clar decat se poate face in legatura cu alte subiecte.

Precum romanii sunt vazuti in strainatate drept hoti, tigani, betivi si lista poate continua la nesfarsit, asa este conceputa simpla si banala notiune de consiliere psihologica (obisnuita oriunde altundeva a fi obisnuinta), drept o prostie, o nechibzuinta, din partea romanului. Prejudecatile se pot indinte la maxim, in acest sens, insa ar fi exagerat sa etichetam astfel si sa generalizam.

Si in in tara noastra, in cele din urma, un psihoterapeut poate fi perceput drept un specialist esential in viata unui om, indiferent de problemele personale pe care le poate avea. Mentalitatea isi spune cuvantul, la fiecare in parte. De aceea, cabinetele de consiliere psihologica din Bucuresti sunt disponibile oricand, conform unui anumit program, desigur, in vederea schimbarii prejudecatilor tipic romanesti si a consilierii de care au nevoie cei mai multi dintre noi.

De cele mai multe ori, gresim atunci cand luam decizia de a ne confrunta de unii singuri cu anumite probleme, de a vrea cu tot dinadinsul sa ne dam cu capul de pereti de unii singuri, de a fi mandri si orgoliosi, de a asculta „gura targului”. Solutia cea mai buna este sa apelati la un psiholog, psihoterapeut, de altfel, un specialist in acest domeniu, care va poate oferi cele mai eficiente solutii si cele mai potrivite alternative in rezolvarea unei dificultati care poate duce la urmari grave in cazul luarii unei decizii gresite sau dimpotriva, in cazul abandonarii problemei, din lipsa de curaj, din prea multa subestimare si din prea multa neincurajare din partea celorlalti.

Ideal ar fi sa apelati la un cabinet de consiliere psiholigica din Bucuresti pentru a gasi cele mai bune solutii, privind orice aspect din viata dumneavoastra. Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.psihoteraconsult.ro .

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *