De ce sa optezi pentru regimul DASH
2 mins read

De ce sa optezi pentru regimul DASH

Esti tentata de mai multa vreme de regimul DASH dar inca nu ai avut curajul sa faci pasul cel mare? Iti dam cateva motive pentru a lua decizia finala.

  1. Regimul DASH este « cel mai bun regim din lume ». Creat in anul 1990 de catre specialisti din cadrul National Institute of Health – o agentie afiliata Ministerului american al sanatatii – regimul DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) este in ziua de azi recomandat de catre American Heart Association, un organism de referinta in cazul bolilor cardiovasculare in SUA. In plus, a fost ales in mod oficial cel mai bun regim din lume.
  2. Regimul DASH este excelent pentru sanatate. Chiar daca in cadrul regimului DASH pierderea in greutate nu este spectaculoasa, in jur de 3 kilograme in 10 saptamani alaturi de o activitate fizica regulata, este un regim extrem de benefic pentru sanatate. Conform studiilor stiintfice acest regim este ideal pentru a lupta impotriva hipertensiunii arteriale si diminueaza riscul de a suferi de boli cardiovasculare. Ne ajuta sa prevenim aparitia diabetului de tip 2. Pe scurt, o dieta sanatoasa care ne ajuta sa slabim.
  3. Regimul DASH nu interzice niciun aliment. Similar regimului mediteranean, regimul DASH promoveaza o alimentatie sanatoasa. Accentul este pus pe fructe si legume, pe cereale integrale si oleaginoase. Printre altele, regimul DASH recomanda consumul de proteine vegetale, fibre solubile si insolubile si de alimente bogate in antioxidanti. Daca vrei sa urmezi in mod corect regimul DASH trebuie sa eviti produsele sarate (peste afumat, produse industriale, conserve), produsele prea dulci (deserturi industriale, ciocolata, sucurile acidulate), produsele prea garse (mezelurile) si alcoolul.
  4. Regimul DASH este potrivit pentru oricine. Este recomandat in special diabeticilor, persoanelor supraponderale dar, in general, poate fi urmat de oricine, chiar si de persoanele intolerante la gluten sau lactoza sau vegetarieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *