Diete

Monodietele- 4 monodiete detox foarte usor de tinut

Distribuie mai departe

Dar ce inseamna o monodieta mai exact? Este vorba despre a consuma un singur tip de aliment la masa, asta in cantitate suficienta pentru a nu-ti fi foame pana la masa urmatoare. Daca nu vei amesteca alimentele, vei reusi sa facilitezi digestia si vei pune sistemul digestiv la odihna.

Ideea nu este neaparat sa slabesti, ci de a pune organismul la detox pentru a purifica mai ales ficatul si sistemul intestinal pentru a elimina toxinele.

Faimoasa cura cu struguri. Principiul sau- sa mananci struguri la fiecare masa pana te saturi. O monodieta care se poate practica mai ales pe timp de toamna. Strugurii sunt foarte bogati in saruri minerale mai ales in potasiu, magneziu si calciu. Au cea mai buna actiune asupra pielii, ficatului, intestinelor si chiar asupra rinichilor.

Monodieta cu mere. Marele sunt fructe diuretice, compuse din 85% apa, si sunt in acelasi timp foarte bogate in vitamine. Sunt foarte bogati mai ales in vitamina C, in fibre solubile si insolubile. Iar virtutile lor antioxidante nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Cura pe baza de legume lichide. Se consuma doar legume sub forma de suc sau supa cu cele mai gurmande amestecuri. Iti vei curata astfel corpul de toxine si vei avea cel mai bun aport de vitamine. Poti adauga in sucuri si sucul de la o lamaie, mere si chiar si condimente. Trebuie sa folosesti mai ales fenicul, sfecla rosie, telina, spanac, anghinare si ridiche rosie.

Monodieta cu orez. Cel mai adesea aceasa monodieta trebuie sa se tina cu orez integral. Dar nu ar trebui sa se tina mai mult de 2 zile. Orezul integral este o sursa de magneziu si de fibre. Si este mult mai interesant din punct de vedere nutritional decat orezul alb. Are mai multe fibre si deci si virtuti antioxidante.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *