Medicamente

Remediile naturiste: alternativa medicamentelor clasice

Distribuie mai departe

Marele dezavantaj al medicamentelor clasice este ca acestea pot crea dependenta si au efecte secundare si reactii adverse.

Exista insa si remedii naturiste care trateaza cu succes o multime de afectiuni fara a produce reactii adverse in organism. Nici acestea nu trebuie insa administrate in lipsa unui consult de specialitate si a recomandarii medicului.

Un articol despre sanatate oferit de DrNaturis.ro : Magazin Plafar din Bucuresti.

Problemele de sanatate aparute pe neasteptate pot afecta viata din mai multe puncte de vedere. Majoritatea dintre noi recurgem la medicamente care nu fac de cele mai multe ori decat sa trateze unele simptome.

Ce trebuie facut in schimb este sa mergem la medic pentru a investiga cauza. De exemplu, daca avem o durere de cap, tindem sa ne administram un analgezic, fara a ne intreba ce anume a determinat durerea de cap. Numai daca aceasta persista, incepem sa ne punem un semn de intrebare si uneori ajungem la medic in stadii avansate ale bolii, ceea ce ingreuneaza vindecarea.

Din ce in ce mai multe studii ne arata ca, datorita ultimelor inovatii in medicina, remediile naturiste sunt deseori mult mai recomandate in rezolvarea unei probleme de sanatate decat medicamentele clasice. Simptomele sunt semne date de organism ca ceva nu este in regula si nu trebuie ignorate. De asemenea nu trebuie tratate doar ele, simptomele, ci trebuie tratata cauza care le determina. Atunci cand mergeti la medic puteti intreba fara niciun fel de jena si de posibilitatea unui tratament pe baza de plante.

Natura ne ofera infinite resurse imptoriva bolilor.

Chiar daca un produs naturist nu va putea trata boli in stadii avansate singur, cu siguranta va reduce din intensitatea simptomelor. De exemplu, scoarta de salcie este un bun analgezic prin subtantele active pe care le contine. Salicina este un principiu activ continut de salcie, regasit si in renumtia aspirina. Produsele naturiste sau preparatele obtinute in casa pe baza de scoarta de salcie pot reduce migrenele, durerile de spate si inflamatiile.

Sunt la fel de eficiente ca si aspirina si mai mult de atat sunt administrate in doze mai mici decat aceasta, actioneaza pentru un timp mai indelungat si nu produc efecte secundare.

O alta planta miraculoasa este cea de aloe vera. Remediile naturiste impotriva durerilor extrag din aloe vera principiile active de salicilati care au efecte anti-inflamatorii si calmante. Alergiile pot fi si ele combatute cu ajutorul plantei de aloe vera datorita continutului de lactat de magneziu. De asemenea, produsele naturiste pe baza de aloe vera sunt folosite cu succes pentru vindecarea arsurilor, ranilor chirurgicale, ulcerului cronic si degeraturilor.

Cremele pe baza de ardei iute sunt foarte eficient impotriva proceselor inflamatorii. Reduc durerile care apar din cauza arsurilor, reumatismului, afectiunii zona zoster, neuropatiei diabetice si nevralgiei post-terapeutica. Poate vi se pare incredibil ca inclusiv durerile de dinti pot fi ameliorate cu ajutorul produselor pe baza de ardei iute.

In medicina naturista chineza resursele sunt la fel de bogate. Medicii chinezi sustin ca amestecurile obtinute de ei din diferite plante au efecte benefice impotriva afectiunilor de la nivelul oaselor, muschilor si ligamentelor.

Astfel de plante, sau ierburi – cum sunt denumite plantele medicinale in medicina chineza – sunt Corydali, Prueraria si Ge gen, Dong Quai.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *