Medicina

Acupunctura poate trata constipatia

Distribuie mai departe

Constipatia este una dintre cele mai deranjante probleme pe care le poate avea o persoana. Un tranzit intestinal intarziat inseamna scaune rare, dureroase, balonari si indispozitie. Constipatia poate fi secundara sau cronica. In general, cauzele constipatiei constau intr-o alimentatie necorespunzatoare, saraca in saruri minerale, in fibre, sau intr-un stil de viata sedentar. Sedentarismul este, de cele mai multe ori, una dintre principalele cauze ale aparitiei constipatiei.

In privinta constipatiei exista numeroase tratamente. Pornind de la laxative, clisme sau supozitoare si mergand pana la suplimente alimentare sau tratamente specifice medicinei naturiste. De asemenea, exista o serie de alimente cu rol purgativ. Printre acestea, fructele sunt cele mai cunoscute si, printre ele, se numare perele, prunele, piersicile, dar si mierea poate avea un efect similar. Ceaiurile, precum ceaiul verde, ceaiul de coada calului, ceaiul de soc, de musetel, de frasin ajuta foarte mult la atenuarea costipatiei si la echilibrarea tranzitului intestinal.

Pentru persoanele care sufera de constipatie cronica, este recomandata si schimbarea stilului de viata. Mai exact, acestea trebuie sa tina cure de detoxifiere periodice. Constipatia stocheaza toate rezidurile alimentare, iar organismul necesita curatari periodice. O cura de detoxifiere, foarte cunoscuta si benefica, consta in consumarea unui pahar cu apa plata, cu cateva picaturi de zeama de lamaie, in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Aceasta metoda ajuta la curatarea organismului. Pe langa cura de detoxifiere, pacientul trebuie sa isi formeze obiceiuri alimentare sanatoase, integrand in meniul zilnic multe fructe, legume, alimente bogate in fibre si uleiuri esentiale, supe, alaturi de miscare si odihna.

In cazul in care noul program de viata nu este suficient de benefic, pacientul poate opta si pentru o terapie cu acupunctura. Da, contipatia se numara printre numeroasele afectiuni ce pot fi tratate prin acupunctura.

Acupunctura poate ajuta la reglarea tranzitului intestinal, oferind o stare generala de bine pacientului. Sedintele de acupunctura constau in inteparea anumitor puncte din organism cu ajutorul unor ace speciale de acupunctura, de unica folosinta. Punctele cheie ale acestei probleme se regasesc in zona ficatului, in zona splinei si a stomacului. Aceste sedinte de acupunctura vor reusi sa elibereze organismul de toxine si sa inlature constipatia.
Este posibil ca alaturi de aceste sedinte de acupunctura, medicul sa recomande si o dieta, poate chiar si si putina miscare. Aceste aspecte se stabilesc in functie de gravitatea afectiunii, de varsta pacientului, de stilul de viata al acestuia, dar si de existenta altor probleme de sanatate.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *