Medicina

Care este cel mai bun tratament impotriva astmului alergic?

Distribuie mai departe

Tratamentul principal administrat in cazul astmului alergic este bazat pe anti-inflamatoare. Insa, combinatia de medicamente, dozarea acestora si sfaturile pentru a limita riscurile de criza sunt individuale. Obiectivul principal este acela de a controla astmul, luand cat mai putine medicamente cu putinta.

Astmul este datorat unei reactii excesive a sistemului nostru imunitar. Este, cel mai adesea, de natura alergica. Printre principalii alegeni se numara polenul, mucegaiul, acarienii, parul de animal domestic. Insa, poluarea, schimbarile climatice pot in egala masura favoriza astmul.

In cazul astmului alergic, alergenul este inhalat. Ajunge in branhii si provoaca o reactie imunitara excesiva. Acest lucru se traduce printr-o hipertrofie a muschilor bronhici si o hiperproductie a mucusului ceea ce reduce trecerea aerului. Aceasta este criza de astm. Cum putem trata astmul in mod eficient? Cum putem limita recidivele?

Cortizonul, principalul tratament in caz de astm
Ccortizonul inhalat ramane medicamentul pe care persoanele astmatice trebuie sa il ia de doua ori pe zi. Acesta limiteaza umflarea umflarii branhiilor si reduce inflamatia aflata la originea tusei si al insuficientei respiratorii. Medicamentul actioneaza in mod progresiv si durabil. Doza prescrisa depinde de severitatea astmului.

Tratamentul poate fi reevaluat sau adaptat in functie de simptome. Doza este fixata impreuna cu medicul specialist. Este vorba despre o evaluare a beneficiilor/riscurilor intre necesitatea de a controla astmul si cea de a limita efectele secundare ale tratamentului. Cortizonul inhalat are mult mai putine efecte secundare decat cortizonul administrat pe cale orala. O doza puternica, pe termen lung poate provoca tulburari de crestere la copii, sa sporeasca riscul de infectii respiratorii, de aparitie a candidozei si a unor probleme renale la adulti.

Cortizonul sub forma de comprimate sau de injectie este rezervat formelor mai grave de astm. Poate fi cazul, spre exemplu, in urma unei expuneri puternice la un alergen.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *