Sanatate

Recuperarea post-operatorie dupa un implant mamar

Distribuie mai departe

Pentru pacientele care au urmat procedura estetica de implant mamar, lucruri de retinut pentru o recuperare cat mai rapida.

Pe masura ce efectele anesteziei dispar, pacientei ii sunt administrate antinevralgice pentru a-i usura durerile.

Nimeni nu ar trebui sa conduca cel putin 24 de ore dupa operatie, deoarece efectele anesteziei continua sa persiste si afecteaza capacitatea de reactie.

Ideal ar fi ca pacieta sa fie asistata de o ruda sau prieten apropiat pe tot parcursul zilei, tocmai pentru a evita orice posibil accident casnic provocat de efectele anesteziei.

Timp de sase saptamani, femeia care a trecut printr-o astfel de interventie, nu trebuie sa faca niciun fel de efort fizic. Va fi insa incurajata sa practice mici extensii ale bratelor si exercitii de mica intensitate, pentru a ameliora durelile si senzatia de disconfort.

Datorita tehnicii moderne de implant, perioada de recuperare a fost redusa considerabil fata de acum 20 de ani cand astfel de proceduri erau inca la inceputuri.

Este de asemenea important sa fie urmat sfatul medicului privind tipul de sutien si cand acesta trebuie purtat sau nu.

Daca interventia implica suturatii care nu se vindica sau fie care trebuiesc eliminate, atunci sunt necesare interventii suplimentare pentru eliminarea acestor urme.

Urmele autodizolvabile ale operatiei, dispar in mod normal in aproximativ sase saptamani.

Daca in acest interval de timp apar semnele unei respindegeri sau infectii (cum ar fi dureri insuportabile, palpitatii cardiace, dificultati de respiratie si febra), atunci trebuie anuntat de urgenta medicul specialist.

Orice pacienta ar trebui sa plece din cabinetul de chirurgie mamara cu
urmatorul instructaj:

  • Cum sa-si ingrijasca sanii dupa interventia chirurgicala;
  • Cum si cand sa ia medicamentele prescrise;
  • Cand sa vina la urmatorul control.

Un numar de telefon la care sa-l contacteze pe chirurg in caz de urgenta

Femeile ale caror implanturi mamare au fost inserate sub muschii pectorali (implant submuscular) vor avea nevoie de un timp de recuperare mai mare si vor suferi de dureri post-operatorii mai intense, deoarece vindecarea inciziei va fi mai lenta.

Priceperea medicului chirurg, calitatea implantului si modul in care pacienta intelege sa aiba grija de ea in aceasta perioada critica, sunt esentiale pentru reusita interventiei.

Un articol Cosmedica, clinica particulara de operatii estetice si plastice.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *