Redu nivelul de fructoza pe care il consumi pentru a slabi mai usor
2 mins read

Redu nivelul de fructoza pe care il consumi pentru a slabi mai usor

Cum nu toate fructele contin acelasi nivel de fructoza, cel mai bine ar fi, ca atunci cand vrei sa slabesti, sa optezi pentru fructele care contin cel mai scazut nivel de fructoza.

Atunci cand citesti o multime de articole despre cum ar trebui sa slabesti mai usor si mai eficient, te gasesti cel mai adesea, in fata unor teorii infinite, care mai de care eficiente – sau miraculoase.

Unele te sfatuiesc sa numeri caloriile pentru a slabi sau altele acuza grasimea sau hidratii de carbon ca fiind direct responsabili de luarea in greutate. Dar daca iti doresti sa slabesti eficient, este foarte important sa reduci si consumul de alimente bogate in fructoza.

Fructoza este zaharul continut de fructe si de miere, dar si de anumite legume in cantitati mai mici. Fructoza mai este prezenta alaturi de glucoza si in zaharul alb si siropurile de porumb sau de grau, cu care se indulcesc numeroase produse de patiserie.

Studiile recente pun in lumina efectele negative ale fructozei atunci cand vine vorba despre sanatatea metabolica. Se studiaza de asemenea si legatura sa cu nivelurile ridicate de trigliceride din sange, cu acumularea de grasime si cu obezitatea in general. Asta printre numeroase alte problelme de sanatate.

Iar numeroase persoane care au redus consumul de zahar continua sa consume fructoza fara sa stie asta.

Care sunt deci alimentele bogate in fructoza de evitat?

  • bauturile carbogazoase sau cele asa-zise naturale.
  • bauturile indulcite si cremoase cu cafea, de genul café frappé.
  • cerealele dulci pentru micul dejun.
  • inghetata si iaurturile dulci.
  • siropurile, mierea, dulceata sau anumite sosuri.
  • painea integrala.

De asemenea, ar trebui sa reduci la maximum fructele care sunt foarte bogate in fructoza precum mango si papaya, pepene rosu, struguri, mere si pere,  banane, ananas sau piersici.

Lasă un răspuns