Vitaminele indispensabile pe timp de iarna
2 mins read

Vitaminele indispensabile pe timp de iarna

In plina iarna, mai ales inspre sfarsitul ei, avem nevoie de vitamine si de oligolemente. Vitaminele C sau B, zincul, fierul sau magneziul, sunt cele ne intaresc sistemul imunitar si care au grija de moralul nostru. Pentru a-ti face plinul de vitamine, trebuie sa apelezi la alimente. Dar asta nu inseamna ca nu poti apela si la suplimente alimentare.

Vitamina C. Este cea care ne intareste sistemul imunitar si care ne ajuta sa luptam contra gripei. Este cea mai buna sub forma de supliment atunci cand ne simtim foarte obositi. Este un ajutor de pręt pe timp de pandemie deoarece combate virusiii si agentii patogeni si stimuleaza organismul. De asemenea, iti permite sa eviti racelile repetate.

Vitamina D este esentiala pentru vitalitate. Este cea care garanteaza vitalitatea sistemului imunitar.

Vitamina B. Este cea care vine cu un plus de energie. Si energia acestei vitamine care trebuie luata pe timp de iarna permite combatarea frigului si stimularea moralului.

Magneziul este o alta vitamina importanta pentru iarna. Magneziul te ajuta sa lupti contra stresului si a schimbarilor de dispozitie. Si cum stresul slabeste sistemul nostru imunitar, magneziul ne va proteja pe timp de iarna si de boli.

Zincul este cea mai buna vitamina contra infectiilor. Iarna avem nevoie si de o vitamina care joaca un rol esential in sistemul nostru imunitar. Este vorba despre zinc. Este cel care actioneaza asupra multiplicarii globulelor albe si ajuta la combatarea infectiilor.

Fierul este o alta vitamina ce nu poate sa fie neglijata. Fierul ne va ajuta pe timp de iarna sa rezistam mai bine la infectii. Este de asemenea, un gaj pentru o buna asimilare. O carenta in fier poate duce la paloare, la oboseala sau la pierderea suflului. Fierul este un tonic puternic care stimuleaza imunitatea si creste rezistenta la infectii in acelasi timp.

Lasă un răspuns