Social

Trupa de metal Metallica face donatii spitalului de cancer pentru copii din Romania

Distribuie mai departe

Trupa de heavy metal, Metallica din Statele Unite a inceput ultima parte din Turneul European cu o donatie speciala. Impreuna cu fanii care au fost prezenti la showul din Arena Nationala in Bucuresi, si cu o sponsorizare generoasa, au donat €250.000 pentru construirea unui spital pediatric in Romania. Donatia trupei pentru asociatia romana Daruieste Viata, care colecteaza fonduri pentru construirea primului spital de oncologie pediatrica, a venit inainte de primul concert sold-out, declara asociatia pentru presa.

‘’Scopul nostru este sa aducem putina bucurie pentru copiii bolnavi, exact cum a facut Metallica ca fanii din intreaga lume sa fie fericiti.’’ spunea Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele asociatiei.

Trupa de metal a facut donatie prin fundatia lor non-profit All Within My Hands, declara Carmen.
‘’Donatia facuta de Metallica are un sens special pentru proiectul nostru. Pe de o parte muzica lor a inspirat si a atins multi romani, iar in acelasi timp atat de multi romani sunt inspirati si contribuie la infiintarea primului Spital de Oncologie Pediatrica si Radioterapie din Romania, in ordine pentru a da copiilor care sufera de cancer o sansa de a trai. Pe de alta parte, contributia Mastercard, care a promis o sponsorizare de €1.000.000 cu initiativa #NoiFacemUnSpital, a fost un adevarat impuls in inspiratia unei legende precum Metallica sa contribuie si la cauza noastra. Suntem multumiti pentru cei care fac ca acest proiect sa devina posibil.’’-Carmen Uscatu.

Construirea spitalului a inceput la mijlocul anului 2018 in Bucuresti si este unul dintre putinele construite in ultimele trei decenii. Proiectul probabil va fi completat anul viitor, cu donatii de la aproximativ 260.000 individuali si 2.000 de companii.

Romania, una dintre cele mai corupte tari conform Transparency International, se lupta sa isi modernizeze infrastructura, in ciuda a miliarde de euro din finantarea UE. Guvernul actual a amanat in mod repetat planurile de a construi trei noi spitale regionale pentru care UE a alocat fonduri.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *