Religie

5 diferente intre religie si spiritualitate

Distribuie mai departe

Foarte multi sunt cei care fac o confuzie intre religie si spiritualitate. Sau confunda religia cu anumite fenomene misterioase si supranaturale. Acest lucru se intampla cel mai adesea din cauza temereii de a nu fi cumva manipulati sau din lipsa de cunostinte.

Iata deci cateva diferente intre religie si spiritualitate care te vor ajuta sa le intelegi mai bine.

Religia te face sa te inclini, spiritualitatea te elibereaza. Religia iti spune sa urmezi o ideologie si sa tii cont de anumite reguli, daca nu vei fi pedepsit. Spiritualismul este cel care iti permite sa iti urmezi inima si sa faci ceea ce simti ca este bine pentru tine.

Religia iti arata tema, spiritualitatea cum sa fii devii mai curajos. Religia iti spune care sutn lucrurile de care ar trebui sa te temi si iti arata care sunt consecintele. Spiritualitatea te ajuta sa devii consient de consencinte, dar nu vrea sa te concentrezi asupra fricii.

Religia iti spune adevarul, spiritualitatea iti permite sa o descoperi. Religia iti spune ce este just si care sunt lucrurile in care ar trebui sa crezi. Dar imaterialitatea este cea care iti permite sa le descoperi in propriul tu ritm si in functie de aspiratiile tale.

Religia te separa de alte religii, spiritualitatea te uneste. Exista foarte multe religii in lume si toate sunt de parere ca istoria lor sau cuvantul lor trebuie sa fie urmat. Dar spiritualitatea vede adevarul din toate si le uneste pentru ca adevarul este unul singur si acelasi pentru toti, in ciuda diferentelor. Aceasta pune accentul pe mesajul divin pe care religiile il impartasesc si nu pe diferentele in ceea ce priveste detaliile istorice.

Religia te face sa urmezi drumul altuia, spiritualitatea te ajuta sa o iei pe prorpiul tau drum. Spiritualitatea iti permite sa gasesti propriul tau drum inspre lumina si sa descoperi adevarul in propriul tau fel.

Distribuie mai departe

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *