Traditii si obiceiuri

Traditii si obiceiuri care sa iti poarte noroc in nou an

Distribuie mai departe

Esti in cautarea unui obicei sau a unei traditii pentru a incepe asa cum trebuie noul an si pentru a avea noroc tot anul? Vrei ca acestea sa iti aduca norocul la care speri? Inspira-te din cateva traditii si obiceiuri pentru ziua de 1 ianuarie din intreaga lume, veritabile promisiuni ale unui an mai bun.

Danemarca- aici se sparg farfuriile. Danezii au gasit o utilitate foarte buna pentru farfuriile care nu mai sunt de folos- le sparg de usile de la casele prietenilor pentru a alunga spiritele rele si a primi in aer doar vibratii pozitive.

Africa de Sud- se arunca mobilierul pe fereastra. In Africa de Sud, cei de aici trebuie sa fie atenti pe unde merg de Revelion, deoarece nu cad confetti din cer ci…mobilier. mobilierul care nu se mai foloseste se arunca pe fereasta, drept simbol al greutatilor trecutului si al sperantelor pentru un viitor mai bun.

Scotia- atentie la prima persoana care vine in vizita la tine. O traditie de 1 ianurie, respectata in multe regiuni de aici. Prima persoana care intra in casa in noul an ar trebui sa fie de preferinta un barbat inalt, cu parul inchis la culoare, care trebuie sa aduca si unele cadouri precum sare, biscuiti sau whisky.

Spania- aici se mananca 12 boabe de struguri in 12 secunde. Spaniolii sunt de parere ca ultimele 12 secunde ale anului sunt determinante pentru ceea ce se va intampla in noul an. Ideea este sa mananci cate 12 boabe de struguri, pentru fiecare luna a anului, in ultimele 12 secunde dn an, pentru a atrage norocul la tine in casa.

Brazilia – aici se poarta alb. Pentru ca anul nou sa fie cat mai norocos pentru tine, ai un singur lucru de facut aici- sa porti alb. Deci nu ai nevoie de nimic cu sclipici sau cu paiete, nici de miracole, ci doar de haine in nuante de alb.

Turcia- aici se zdrobesc rodiile. O traditie mai murdara care spune sa zdrobesti rodii sub porti in noul an. Iar norocul este direct proportional cu numarul de seminte ce zboara dn fruct in momentul impactului.

Germania – aici se mananca un porc de zahar. Germanii asociaza porcul cu bogatia. Deci de Revelion au obiceiul de a manca o prajitura in forma de porc pentru un plus de prosperitate.

Italia- aici se mananca linte. Se spune ca lintea va aduce noroc in noul an deoarece seamana cu o moneda.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *