Zodiac

Magia horoscopului

Distribuie mai departe

Inca de acum peste 5.000 de ani, citirea astrelor a starnit curiozitate si mai ales interes. Astrologii egipteni, maiasi, azteci si incasi ai acelor timpuri au facut observatii si calcule exacte care le-au permis sa intocmeasca calendare foarte precise. Chiar si constructia piramidelor si a templelor egiptene, dar si a celebrului Stonehenge, arata o buna cunoastere si intelegere a astronomiei si a geometriei, toate aceste constructii fiind executate cu mare precizie reprezentand pozitii astrale exacte.

Babilonienii au intocmit primele calendare sub forma de zodiace, care reprezentau cele 12 diviziuni ale unui an, tot ei fiind cei care au stabilit ca un cerc are 360 de grade, iar ziua 24 de ore. Zilele saptamanii au fost de asemenea numite dupa cele 7 planete cunoscute la acea vreme ( Luni-Luna, Marti-Marte, Miercuri-Mercur, Joi-Jupiter, Vineri-Venus, Sambata-Saturn, Duminica-Soare ).

Dupa cum se poate vedea in descrierea de mai sus, omenirea este fascinata de astre, asa ca intocmirea unui horoscop este intotdeauna apreciata. Cu cat se intra mai mult in detalii si cu cat sunt mai complexe, cu atat vor fi mai interesante si mai citite. In afara de horoscopul general al fiecarei zodii in parte, care va este prezentat in ziare, la televiziune, la radio sau pe internet pe site-uri de genul www.horoscop2013.info, astrologii pot crea un horoscop individualizat in functie de data, ora si locul nasterii. De asemenea, la realizarea unui horoscop individualizat se tine cont si de ascendent. Acest tip de horoscop individualizat este cel care se apropie cel mai mult de personalitatea persoanei pentru care este intocmit si care, daca este realizat de persoane care au studiat astrologia, poate pevedea anumite evenimente ce pot urma in viata persoanei vizate.

Magia horoscopului este prezenta in faptul ca previziunile astrale nu constau in lucruri concrete sau palpabile, tocmai de aceea atunci cand se potriveste cu persoane sau fapte intamplate in trecut sau care urmeaza sa se intample, nasc un interes deosebit in randul celor ce il citesc.

Cert este ca aproape toata lumea este interesata de ceea ce prezice horoscopul atunci cand este ascultat dimineata la radio in drum spre servici sau citit intr-un ziar ori revista, majoritatea fiind convinsi ca cerul le poate oferi toate raspunsurile.

Aceasta fascinatie a dus la dezvoltarea diverselor tipuri de horoscop, plecand de la cel general reprezentativ fiecarei zodi in parte, pana la horoscopul sexual, horoscopul iubirii, horoscopul sentimental, horoscopul haios sau chiar cel divin. Totodata se intocmesc si se pot gasi horoscopuri pe anumite perioade mai lungi cum ar fi horoscopul unei anumite luni din an sau chiar un horoscop 2013, daca se doreste o consultare generala a astrelor in ceea ce priveste previziunile pentru anul viitor.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *