biciclete mtb prin hypersport
Alte sporturi Sfaturi

5 Sfaturi pentru utilizare bicicletelor mtb

Distribuie mai departe

biciclete mtb prin hypersportTocmai ti-ai cumparat o noua bicicleta de tip mtb si esti pregatit pentru a aborda trasee montane  dificile insa nu stii exact la ce sa te astepti? Acest articol o sa iti arate cateva din modalitatile prin care poti sa iti dezvolti stilul de mers – sau, daca e prima data cand te urci pe astfel de biciclete, cum sa abordezi in mod corect obstacolele si sa iti  formezi un stil corect. Exista desigur multe aspecte de care trebuie sa tinem cont, atunci cand vorbim de o asemenea pregatire – printre ele va fi nivelul la care suntem, echipamentul folosit, durata alocata si alte aspecte tehnice. Daca inca nu te-ai hotarat asupra unui anumit model, vezi gama de biciclete mtb prin Hypersport. In cel mai scurt timp vei primi ceea ce ai comandat si vei fi gata de drum !

 

1. Pastreaza-ti bicicleta in stare buna de functionare, investind in intretinerea sa

Merita sa iti aloci cateva minute, ce te pot salva pana la urma de accidentari grave sau alte defectiuni ce sa te coste semnificativ mai mult. Verificarile, de asemenea, sunt de o importanta majora. Nimic nu trebuie sa fie extrem de uzat, rupt, macinat sau functionand necorespunzator. Nu in ultimul rand, asigura-te ca toate aspecte sunt setate pentru a se potrivi inaltimii si dimensiunilor tale.

2. Incearca sa te dai pe bicicleta alaturi de rideri mai buni decat tine

Acest lucru te va ajuta sa tragi mai mult de tine, sa inveti lucruri noi (de la oameni care practica acest sport de mai multe vreme. Fii atent la modul in care se inclina sau se apleaca, la coborari sau urcari. Nu neglija modul in care abordeaza portiunile mai stancoase sau cum repara o pana cu trusa pe care o au in dotare. Aproape in fiecare oras exista astfel de cluburi de ciclism montan.

3. Relaxeaza-te!

Inainte de toate, e bine sa stii ca aceste biciclete mtb (indiferent daca sunt de tip hardtail sau full suspension) pot sa te ajute sa absorbi mai usor socurile traseelor parcurse daca te ridici in picioare. Relaxeaza-te, permitand mainilor si picioarelor sa absoarba din forta impactului. Tine-te bine, insa nu fii incordat (altfel vor aparea dururi musculare, intinderi, febra, etc).

4. Priveste in directia in care vrei sa mergi

Aceste biciclete de tip mountain bike sunt concepute pentru a aborda trasee dificile, cu radacini, pietre, pamant si iarba. In loc sa iti dirijezi atentia sau sa iti indrepti privirea spre lucrurile pe care trebuie sa le eviti, incearca sa privesti  linia ideala a traseului. Vei vedea ca si modul in care controlezi bicicleta va fi diferit.

5. Gaseste-te un ritm si o cadenta potrivita

Miscarea picioarelor tale, pedalatul tau in esenta, iti poata da un echilibru si un ritm incredibil. Nu doar ca vei fi mai eficient pe bicicleta, ci vei si pastra o aderenta mai buna pe variate conditii de sol (e vorba si aici de rotatii pe minut, sa nu uitam).

 

Alte aspecte importante sunt cele referitoare la opririle corecte, la sarituri, la a invata sa iti ridici cate o roata, la franari. Nu in ultimul rand, specialistii recomanda celor ce abia si-au cumparat biciclete de tipul mtb, sa petreaca cat de mult timp pe bicicleta – atat in oras, dar si in afara sa, pe trasee (nu doar pe cele cunoscute sau deja parcurse, ci si pe altele, neexplorate inca). Nu uitati insa sa nu plecati neinsotiti sau sa anuntati pe cei apropiati de zona in care veti fi cu bicicleta (pentru siguranta proprie, in cazul unor posibile accidente).  Consideri ca iti lipseste o parte a echipamentului, ca vrei sa inlocuiesti anumite componente sau ca ai nevoie si de alte accesorii? Descopera un magazin de biciclete care sa iti raspunda acestor nevoi, intr-un mod cat mai profesional.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *