activitati team building - padure
Alte sporturi Sfaturi

Patru puncte atinse prin programele de team building

Distribuie mai departe

activitati team building - padure

O parte foarte importanta in functionarea corecta a unei echipe – fie ca e vorba de activitatea unei companii, organizatii sau asociatii se refera la gasirea unor programe potrivite de team building. Acestea pot sa influenteze intr-o masura considerabila modul in care se ating scopurile respectivei echipe, imbunatatindu-se o serie de aspecte. Despre a cladi si a intari o astfel de echipa se ocupa mai multe studii – care sunt deci elementele cheie ce determina o productivitate  sporita, sisteme mai flexibile si o implicare mai profunda din partea angajatilor? Vom puncta in acest articol 4 asemenea puncte. Vezi aici programe de team building in Romania ce sa ofere cadrul perfect pentru elaborarea si sustinerea unor astfel de sesiuni.

 

1. Contributia fiecarui membru – puterea unei echipe eficiente e strans legata de abilitatatea  fiecarei persoane, de initiativa pe care acestia o aduc. Un team building corect va scoate in evidenta si va dezvolta importanta talentelor tehnice sau de relationare interpersonala. De asemenea, va prezenta importanta liderilor de echipa, responsabilitatea absolut necesara si impartirea sarcinilor.

2. Comunicarea – pentru ca un grup sa isi atinga potentialul maxim, membrii trebuie sa fie in stare sa spuna ceea ceea ce gandesc. Mai mult, ei trebuie sa solicite ajutor, sa poata impartasi idei noi, mai mult sau mai putin conventionale; sa riste sa faca greseli. Aceste lucruri se pot intampla insa doar intr-o atmosfera unde membrii echipelor pot sa isi arate preocuparea unul pentru celalalt, sa aiba incredere reciproca, concentrandu-se in acelasi timp pe solutii nu pe probleme. Comunicarea – atunci cand e prietenoasa, deschisa si pozitiva joaca un rol vital in dezvoltarea unei asemenea coeziuni.

3. Implicarea si dedicarea – ne referim aici la angajamentele luate pentru atingerea scopului si  valorilor unei organizatii sau firme.  Acest lucru asigura o directie mai clara, un sentiment de siguranta.  Membrii echipelor trebuie sa inteleaga cum munca pe care o desfasoara  ei se potriveste in obiectivele companiei, fiind ca de acord ca aceste scopuri se pot atinge. Implicarea e astfel fundamentul sinergiei in grupuri.  Prioritatile trebuie pastrate mereu in plan, regulile nu trebuie incalcate. Iar atunci cand conflictele apar, echipele trebuie sa foloseasca ca si linii de ghidare aceste valori, intr-un mod corect. Variate activitati de team building vor lucra exact asupra acestui aspect – gasesti detalii aici.

4. Cooperarea – majoritatea provocarilor, in locurile de munca de astazi, necesita mai multa decat performanta individuala. Succesul unor organizari complexe e legat de gradul de interdependenta practic, intalnit in interiorul echipei.  Liderii pot sa faciliteze aceasta cooperare prin sublinierea impactului membrilor individuali asupra productivitatii echipei. Exista mai multe modele de eficienta (la nivelul comportamentului echipei) ce pot fi filosite ca si ghiduri pentru a ajuta identificarea unor comportamente corecte. Ele includ acuratetea in indeplinirea sarcinilor (reflecta angajamentul spre standardele echipei); creativitatea; follow-through-ul; generozitatea si empatia; pastrarea spiritului de echipa.

 

Cu siguranta, exista si alte asemenea puncte – de importanta majora in dezvoltarea unei anumite echipe. Cadrul perfect pentru astfel de traininguri, programe de echipare il reprezita solutiile de team building, ce se desfasoara intr-o varietate de locatii din Romania. In functie de activitatile alese, perioada de timp, durata se pot configura variate astfel de programe. Pentru mai multe detalii, acceseaza acum oferta curenta prin Vertical Adventure Timisoara.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *