Sport

Cateva idei preconcepute despre fitness

Distribuie mai departe

Fitness-ul este o disciplina care care un lot intreg de idei preconcepute si de care ar trebui sa uiti de urgenta. Unele dintre ele sunt false si chiar periculoase pentru sanatate.

Dimineata este cel mai bun moment pentru a face miscare. Nu se recomanda a se face micare seara sau dupa masa. Dar asta nu inseamna neaparat ca dimineata este cel mai bun moment pentru a face miscare. Cu siguranta ca daca vei face miscare dimineata, vei reusi sa iti incalzesti muschii. Momentul ideal este insa exact atunci cand te simti in forma.

Daca te antrenezi in fiecare zi vei fi in forma, vei progresa si vei avea cele mai bune rezultate. Nu, contrar ideilor preconcepute, daca vei face miscare in fiecare zi, nu inseamna neaparat ca vei progresa mai repede. O activitate fizica zilnica poate avea mai multe rezultate negative decat rezultate pozitive. Muschii, articulatiile sau tendoanele au nevoie de suficient timp pentru a-si reveni.

Abdomenele iti permit sa ai un abodmen plat. Nu chiar. Acestea solicita doar muschii din centura abdominala. Deci nu elimina grasimea din jurul abdomenului. Ai nevoie deci si de o alimentatie echilibrata si sa faci in paralel si pilates sau exercitii cardio.

Muschii se transforma in grasime atunci cand nu ne mai antrenam. Este imposibil ca muschii sa se transforme in grasime. Asta deoarece structura muschilor si cea a grasimii este total diferita. Muschii doar devin mai ingusti sau mai moi atunci cand nu faci miscare.

Antrenamentele mai lungi sunt mai eficiente. Atunci cand vine vorba despre fitness, cel mai bine ar fi sa privilegiem calitatea, nu cantitatea. Deci o sedinta mai lunga nu este mai benefica decat un antrenament mai scurt.

Antrenamentele mai intense permit cele mai bune rezultate. HIIT permite reducerea unei sedinte de sport, dubland efectele in acelasi timp. Acest antrenament este cel mai eficient deoarece arde cele mai multe calorii. Dar sedintele care nu sunt atat de intense sunt la fel de eficiente.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *