biciclete mtb
Alte sporturi Echipamente

Cum cumparam bicicletele si piesele potrivite, in 2013

Distribuie mai departe

biciclete mtbPentru multi dintre romani, singurul sau cel mai important criteriu in alegerea unui magazin la care sa se intoarca constant, ori in cumpararea unor anumite produse este factorul financiar. Desigur, pretul este si va continua sa aiba un procent extrem de important in acest proces de achizitie. Insa dincolo de ce spun cifrele de pe eticheta, la ce ar trebui sa fim atenti? Vom lua in calcul cateva aspecte care ne privesc mai ales pe noi, iubitorii sportului pe doua roti – ciclismul. Indiferent de stilul de biciclete pe care il preferam, aceste sfaturi ne pot fi de folos intr-o varietate de situatii; fie ca ne indreptam spre piese sau componente, spre accesorii sau modele complete. Vezi aici un magazin de biciclete a carui oferta diversificata nu va scoate in fata doar pretul, ci si trasaturile sau atuurile care conteaza cu adevarat.

Care sunt deci aspectele de care trebuie sa tinem cont, atunci cand alegem o anumita piesa pentru biciclete? Intr-un magazin, fie cu locatie fizica, fie online, primul lucru pe care il observam e ca exista o anumita grupare, sortare sau filtrare a produselor. Aceasta se face pe mai multe nivele, in functie de marimea unui astfel de magazin de biciclete, de caracteristica lui predominanta (target), cat si de colaboratori sau parteneri – acesti furnizori determina in mare masura marfa prezenta pe raft, posibilitatea de a comanda alte produse, cat si ofertele speciale.

Producatorul e cu siguranta unul dintre cei mai importanti factori – marci de renume precum Shimano, Sram, Cube, Scott asigura intotdeauna clientii de calitatea produselor lor. Insa si acest punct nu e intotdeauna esential – aceste componente se impart deseori in diferite game de performanta – entry level, mid level, pro. De aceea, un pret redus la o piesa din gama de mijloc s-ar putea sa ajunga la nivelul unui produs foarte bun din gama de entry level.

Alt aspect de care trebuie sa tinem cont e seria acestora biciclete (dar si a componentelor), in special a celor din gama mountain bike. De exemplu, serii de acum 2 ani sau 1 an vor avea preturi mai mici (in mod semnificativ) comparativ cu modelele dintr-o serie ce tocmai a fost lansata.

Daca mentionam vechimea, nu trebuie sa neglijam importanta cauciucurilor sau a altor elemente ce se uzeaza in timp – datorita componentei lor (cauciuc natural si sintetic, de diferite tipuri), a pastrarii lor in pozitii necorespunzatoare, la temperaturi ridicate, acestea se pot deteriora. Acelasi lucru se poate spune si despre uleiurile sau solutiile de curatare, care au la randul lor o perioada de utilizare (si chiar o data de expirare) – daca analizam corect aceste aspecte, s-ar putea sa realizam ca nu e avantajoasa o astfel de achizitie, chiar daca pretul e mai mic cu 20% sau chiar mai mult.

Marimea e un alt factor de care nu se mentioneaza atat de des insa este extrem de important – un cadru prea mare va cauza greutate in manevrare si control, iar un cadru prea mic va duce la dureri ale articulatiilor si ale spatelui. Chiar daca preturile produselor de marime S sunt de multe ori reduse in mod considerabil, trebuie sa tinem cont de inaltimea noastra cand cautam o bicicleta noua – in niciun caz sa ne luam ceva nepotrivit.

Am incercat asadar in acest articol sa punctam cateva lucruri ce se pot ascunde in spatele unui pret mic, fie ca e vorba de biciclete, accesorii, componente sau chiar echipamente. Luand aceste idei in calcul inainte de o astfel de achizitie, vom observa ca in timp vom fi cu adevarat multumiti, avand un fizic sanatos si un tonus tot mai bun. Pentru consultanta, sprijin in astfel de achizitii si solutii de calitate superioara, arunca o privire peste oferta Hypersport – un magazin de biciclete mtb cu ani de experienta, construit in jurul nevoilor pietei sportive din Romania.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *