Echipamente

Cum imi aleg bicicleta eliptica?

Distribuie mai departe

De ceva vreme studiezi avantajele si caracteristicile unei biciclete eliptice, dar inca nu stii ce sa alegi? A venit momentul sa beneficiezi de virtutile acestui aparat de fitness si sa alegi modelul care iti corespunde. Care sunt deci criteriile de alegere de care sa tii cont?

Verifica structura sa. O structura solida si robusta va veni cu un plus de confort si de placere si va putea fi folosita pe termen lung. Deci, cu cat aparatul este mai greoi, cu atat este mai stabil.

Ar trebui sa aleg un model pliabil? Da, daca nu dispui de prea mult spatiu. Trebuie sa verifici insa si dimensiunile aparatului pliat care sunt indicate in fisa sa tehnica.

O roata de inertie in spate sau in fata? Cu cat aparatul este mai lung, cu atat amplitudinea sa este mai importanta. Elipsa formata de catre miscarea picioarelor va fi mai mult sau mai putin alungita, in functie de modelul ales. Un model cu o roata de inertie in fata permite solicitarea puternica a muschilor si viteza sa de rotatie este mai lenta. Aceste modele sunt prevazute pentru lucrarea si intarirea muschilor.

In schimb, un model cu roata de inertie in spate are un transfer mai important de pe un picior pe altul si o viteza de rotatie mai importanta. Acest tip de bicileta este recomandat deci pentru slabire.

Ar trebui sa aleg un model cu programe de antrenament? Direct controlate de catre un panou de bord, programele de antrenament care sunt furnizate de catre bicicleta eliptica sunt cele care te vor ajuta sa ramai motivata si sa iti atingi obiectivele. Dar te vor ajuta in acelasi timp si sa lucrezi grupe de muschi precise. Poti alege de asemenea si accesoriile care iti vor facilita munca si te vor ajuta sa te bucuri de un plus de confort.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *