Fotbal

Pochettino, cel mai bine platit antrenor din istoria PSG

Distribuie mai departe

525.000 de euro lunar, net. Comform unor informarii furnizate de catre L’Equipe, aceasta este suma la care va ajunge salariul pana la sfarsitul sezonului antrenorului Mauricio Pochettino la PSG. O cifra care nu tine cont insa de bonusuri, fie ele colective, fie ele individuale.

In orice caz, este mult mai mult decat toti predecesorii sai care au mai fost la clubul PSG al capitalei franceze. Aici intra si Thomas Tuchel, care ajungea pana 7,5 milionane de euro brut pe an, in primavara anului 2019. Pochettino ajunge de altfel pe locul numarul 7 in grila salariilor actuale de la PSG peste media jucatorilor cu alte cuvinte.

De fapt, se pare ca doar Neymar, Kylian Mbappé, Marquinhos, Marco Verratti, Angel Di Maria si Keylor Navas sunt mult mai bine platiti fata de fostul international argentinian, aflat la post de la inceputul anului. Peste 8 milioane de euro net, pe sezon in 2022-2023.

Salariul brut al lui Pochettino va ajunge pana la 940.000 de euro pe luna, fiind un antrenor care a semnat contract pana in 2022 cu o optiune aproape automata de prelungire pentru sezonul 2022-2023. Sezonul viitor va ajunge pana la 625.000 de euro net dupa impozit, adica in jur de 7,5 milioane de euro pe an si 670.000 euro net pe luna si peste 8 milioane de euro net pe sezon in 2022-2023.

Ramane de vazut daca Pochettino este demn sau nu de aceste cifre. Deci, a doua zi dupa victoria PSG contra Olympique Marseille, L’Equipe a devzvaluit faptul ca Argentinianul a semnat un contract, foarte bine negociat care face din el cel mai bine platit antrenor din istoria clubului. Dupa doar trei meciuri, antrenorul a castigat deja un trofeu. Dupa un egal cu Saint- Etienne si 3-0 cu Brest, a obtinut cea mai frumoasa victorie contra Olympique Marseille in Supercupa Frantei.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *