steroizi
Sport

Sportivi care au utilizat steroizi

Distribuie mai departe

Exista o multime de sportivi care au fost angrenati in scandalui privind consumul de steroizi. In timp ce unii au recunoscut ca au apelat la astfel de suplimente pentru imbunatatirea performantelor, altii s-au ferit. Testele au dovedit ca minteau. Iata mai departe cateva exemple de sportivi implicati in scandaluri de dopaj, consum de steroizi.

Barry Bonds

In 2003 antrenorul lui Barry Bonds, Gred Anderson a fost acuzat de un juriu numeros ca furnizeaza steroizi anabolizanti sportivilor. Imediat, Barry Bonds a fost cuprins de tot acest scandal. In timpul declaratiei din fata juriului in 2003, Barry Bonds a spus ca a folosit o substanta si o crema care i-au fost date de catre Anderson care i-a zis ca acelea erau produse cu ulei de semninte de in si o crema artritica obisnuita.

In 2007 Bonds a fost acuzat in patru cazuri de sperjur. Odata considerat unul din cei mai buni jucatori de baseball din toate timpurile, cariera lui Barry Bonds s-a prabusit. Desi detine un record de 73 de runde castigate acasa intr-un singur sezon, multi se intreaba acum daca acestea au fost castigate pe drept sau datorita steroizilor.

Ben Johnson

Dupa ce a castigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles in 1984, atletul olimpic canadian Ben Johnson a fost gata sa-si imbunatateasca rezultatele cand a ajuns la Seoul, Coreea la Jocurile Olimpice de vara in 1988. Desi accidentele l-au incetinit in timpul sezonului 1987, el era inca considerat un concurent de medalie.

S-a confruntat cu rivalul sau Carl Lewis pe care l-a invins in finala de 100 de metri stabilind un record mondial de 9.79 secunde. Ulterior testele de urina au aratat ca sprinterul a luat Stanozolol si a fost descalificat trei zile mai tarziu. Dupa ce a fost testat pozitiv la Seul, guvernatorul canadian a deschis o ancheta privind abuzul de droguri si steroizi. Desi a negat initial orice urma de dopaj, inainte de ancheta, Ben Johnson a recunosct ca intr-adevar a luat suplimente care imbunatatesc performantele.

Antrenorul sau, Charlie Francis, a marturisit de asemenea ca Ben Johnson folosea steroizi inca din 1981. Astfel Ben Johnson ramane o figura controversata in sportul canadian. Canadienii nu au fost incantati sa aiba pe scena internationala un sportiv cu reputatia patata. Multi au simtit ca revansa a fost luata opt ani mai tarziu de Donovan Bailey care a castigat medalia de aur la Atlanta. Acum cativa ani, Ben Johnson a aparut intr-o reclama la o bautura energizanta Cheetah. In spotul de televiziune el promoveaza bautura spunand „I Cheetah all the time.” (Am trisat tot timpul).

Din pacate folosirea drogurilor si steroizilor in sport va continua sa se prolifereze. Noi tehnologii sunt dezvoltate zilnic pentru alimentat cererea tot mai mare de rezultate aproape perfecte. Presiunea mare care se pune asupra sportivilor, impreuna cu asteptarile lor inalte, continua sa-i determine pe sportivi sa recurga la consumul de suplimente de imbunatatire a performantelor (steroizi). Povestile multor superstaruri in sport care au fost candva de succes dar care s-au prabusit din cauza consumului si scandalului din jurul steroizilor, ar trebui sa fie ca un avertisment pentru cei care vor mai mult decat pot duce.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *