Electronice

Baterii alcaline sau acumulatori?

Distribuie mai departe

           Probabil multi dintre noi stim diferenta dintre cele doua notiuni. Bineinteles, detaliile tehnice le lasam pentru cunoscatori, dar cu totii ar trebui sa stim ca o baterie, alcalina sau nu, este tipul clasic si standard de energie, ieftin si la indemana oricui. Bateria o folosim cam pentru orice, insa nu are o durata lunga de viata si reactiile chimice din ea sunt ireversibile, deci ea nu poate sa fie reincarcata.

Cu ce este diferit un acumulator?

            Un acumulator este o baterie ale carei reactii sunt reversibile. Bateria se poate readuce la starea initiala incarcata cu ajutorul curentului electric transmis de incarcator. Dar, este acumulatoruul o baterie fara sfarsit? Bineinteles ca nu! Cu fiecare incarcare acumulatorul isi pierde cate putin din capacitatea de a stoca energie pana cand devine inutilizabit. Cu toate astea, durata de viata a unui acumulator este mult mai lunga decat in cazul unei baterii simple. Atunci, de ce sa nu folosim doar acumulatori pentru a alimenta tehnologia din jurul nostru? Se pot gasi diverse motive

Cand baterie si cand acumulator?

baterii-alcalinePe e-acumulatori.ro gasesti baterii alcaline si acumulatori pentru orice nevoie. Insa cum stii de ce ai nevoie? Alegerea dintre baterii alcaline sau acumulatori depinde in primul rand de tine, dar nu numai. Va trebui sa ai in vedere si urmatoarele:

  • Tipul de device ce trebuie incarcat: pentru telecomenzi, ceasuri de mana sau de perete, calculatoare si alte astfel de aparate este recomandat sa folosesti baterii standard. Aceste aparate nu au nevoie de multa energie pentru a functiona si mai mult, ar fi bine sa functioneze cu aceeasi baterie pentru mai mult timp pentru ca nu-ti va fi la indemana sa le incarci mereu. Sa pui acumulatori intr-o telecomanda e o pierdere de timp si bani. Acumulatorii sunt mai scumpi si se descarca putin mai repede decat o baterie standard.

  •  Pret- Daca device-ul functioneaza eficient atat pe baterii cat si pe acumulatori, treci in revista pretul acestora. Acumulatorii vor fi putin mai scumpi, insa cu timpul se acopera investitia prin faptul ca se reincarca si nu e nevoie de altii noi. Ai putea sa faci un calcul sa vezi ce alegere te-ar costa mai putin.
  •  Disponibilitatea ta de a incarca sau a schimba bateriile. Poate esti o persoana care umbla mereu cu incarcatorul in geanta si gaseste surse de energie la tot pasul. Sau, din contra, preferi sa ai cu tine un stoc de baterii pentru cand gadget-ul tau va avea nevoie. Din nou, alegerea este a ta.
  • Situatia unde vei folosi device-ul. Daca mergi pe munte sa-ti testezi noul aparat foto, va trebui sa investesti in baterii. Dar daca vrei sa faci poze cu familia, la tine acasa, acumulatorii sunt ideali pentru ca ai sursa aproape.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *