camere de supraveghere
Electronice

Criterii in alegerea si instalarea unor camere de supraveghere video

Distribuie mai departe

camere de supraveghereNumeroase organisme ale statului, din diferite tari, au elaborat anumite acte legislative referitoare la necesitatea utilizarii unor sisteme de supraveghere video – adresandu-se fie institutiilor publice, fie companiilor private. Din punct de vedere tehnic, se pot puncta urmatoarele aspecte – unele dintre ele se refera exclusiv la solutiile pentru interior, in vreme ce altele sunt plauzibile pentru instalarile exterioare. Descopera o camera video de supraveghere potrivita afacerii tale, ce sa respecte criteriile de mai jos. Pana la urma, acestea au fost compuse pentru o mai buna protectie a indivizilor si spatiilor respective, nicidecum pentru a fi niste masuri absurde, ce au fost elaborate fara vreo baza.

– Sistemele de video supraveghere pot sa fie bazate pe sistemul de retea IP (internet protocol)

– In functie de mediul respectiv, camerele video pot sa fie rezistente la vandalizare, la factorii externi meteorologici (temperaturi extreme, umiditate, fara condensare), sa poate functiona in conditii de zi/noapte

– O astfel de camera trebuie sa acopere zona ce trebuie supravegheata, intr-un mod corect,  ce sa observe detaliile respectivei zone, fie ca e noapte, fie ca e zi. Functia de panoramare sau de zoom poate fi luata in calcul

– Formatul MPEG 4 sau H.264 (minim) trebuie sa fie implementat. Mai mult, sistemele trebuie sa aiba suficient spatiu de stocare pentru inregistrarile video, pentru o perioada de 120 de zile.  Rezolutia imaginii si frame-rate-ul trebuie sa poate fi programate de user, configurandu-se in functie de nevoie si capacitatile de stocare.

– Aceste camere video de supraveghere (folosite fie pentru interior, fie pentru exterior) trebuie sa aiba urmatoarele specificatii:

– auto-iris

– auto-icr

– expunere automata (auto-exposure)

– compensarea luminii de fundal (backlight compensation)

– wide dynamic range

– imbunatatirea contrastului (contrast enhancement)

– reducerea zgomotului imaginii (digital noise reduction)

– stabilizarea digitala a imaginii (digital image stabilization)

– detectarea miscarii (motion detection)

– zoom optic sau digital

– balans de alb

– intelligent video analytics

– audio i/o

– vps/ interlaced scanning features

Se recomanda instalarea unor surse suficiente de lumina, in functie de amplasarea camerelor, de locatie si necesitati.  Pentru zonele in care este intuneric complet trebuie folosite camere de calitate, cu functia de infrarosu.  Conexiunea la internet trebuie de asemenea sa fie stabila, la fel ca si alimentarea electrica – pentru acest lucru se recomanda utilizarea unor surse UPS (minim doua). Am pastrat si denumirile in limba engleza deoarece numeroase specificatii pe paginile de produs a comerciantilor romani pastreaza doar aceasta varianta. Pentru mai multe detalii, descopera oferta de camere de supraveghere prin Ordis !

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *