Totul despre dvr-urile pentru supraveghere video

Distribuie mai departe

dvr-standalone-auto-4-canale-d1-real-time-recording-ndr-ea3104m-garantie-3-ani-702In majoritatea articolelor sau materialelor din presa, cat si pe forumurile de specialitate,  atunci cand sunt aduse in discutie subiecte precum securitatea caselor, sistemele de supraveghere video sau protectia unor imobile se vorbeste in principal de camere de interior sau exterior. Aceste solutii, ca si dispozitive esentiale, nu ar putea insa functiona fara ajutorul unei componente importante – dvr-ul (digital video recorder). Acesta poate sa capteze, sa receptioneze si sa stocheze semnalul audio si video provenit din mai multe surse pentru  a-l directiona mai departe. Totul trebuie realizat intr-un mod cat mai simplu, intr-un fel care sa usureze si sa simplifice eforturile depuse de utilizator. Vezi gama dvr 4 canale inainte de a face o asemenea achizitie – porneste cu un model de baza, care sa iti ofere informatiile necesare pentru a realiza comparatii ulterioare.

 

Astfel, fara a intra in foarte multe detalii tehnice, vom prezenta in acest material aspectele pe care trebuie sa le cunosti inainte de a face o analiza sau o comparatie amanuntita a acestor dvr-uri. Am ales tocmai trasaturile gamei cu 4 canale, atat pentru ca ea e oarecum cea mai utilizata solutie – numerosi posesori de locuinte, de spatii comerciale sau diverse imobile aleg aceasta varianta tocmai pentru ca nu folosesc mai mult de 4 camere (uneori se limiteaza chiar la un numar minim de doua). Pretul, pe de o parte, le recomanda cu succes – fiind extrem de accesibile.

 

Asadar, care sunt trasaturile acestor modele de dvr 4 canale, acum in 2013?

– Numerosi producatori au realizat un protocol tehnic care reuseste sa suporte in acelasi timp atat inregistrarea semnalului video primit, monitorizarea si redarea inregistrarii live sau a celei stocate, realizarea de backup si asigurarea functionarii in retea.

– Cel mai adesea, se foloseste sistemul de operare bazat pe Linux.

– Se ofera ca un lucru necesar, redarea in timp real (real time display)

– Viteza de inregistrare poate sa ajunga la 100 fps

– Au la baza compresia imaginii H.264, pentru un mai bun raport calitate/dimensiune

– Deoarece au nevoie de capacitati de stocare ridicate, aceste dvr-uri suporta hard-disk-uri SATA (instalate intr-un mod usor); unele variante suporta suplimentar si tipul HDD (sau vin incluse cu un astfel de mediu de stocare inclus).

– Mai mult, datorita cerintelor avansate si a progreselor din zona IT, noile dvr-uri pot sa foloseasca si carduri SD sau unitatile SSD

– Fata de variantele mai vechi, care necesitau o singura configuratie pentru toate camerele de supraveghere, noile game de dvr pot sa fie setate in mod individual, in ceea ce priveste viteza (frames per second si calitatea) – un astfel de exemplu e descris aici.

– Functiile de alarmare sunt un mare plus – ele pot declansa inregistrarea, backupul sau trimiterea de email.

– Controlarea dvr-ului se poate realiza direct prin retea, fara a fi nevoie o interventie la acesta, in mod direct.  Deseori se utilizeaza o singura aplicatie, ce e functionala atat pe pc cat si pe variatele dispozitive de mana (smartphone-uri sau tablete) – prin reteaua 3G, 4G sau wireless.

 

Desigur, nu toate produsele din gama dvr 4 canale au aceleasi trasaturi – in functie de oferta  producatorului, de buget, se pot gasi solutiile corespunzatoare. Fixandu-se o anumita ordine in ceea ce reprezinta prioritatile utilizatorului, un astfel de sistem de poate sa porneasca de la mai putin de 300 de lei. Cumparand astfel de dispozitive dvr 4 canale prin Ordis veti avea garantia unui securitati sporite, indiferent de imobilul sau spatiul supravegheat, fie ca sunteti in locatie sau sunteti foarte frecvent in deplasari.

Distribuie mai departe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *