Turism

4 capitale europene originale de vizitat in aceasta vara

Distribuie mai departe

Capitalele europene sunt ideale pentru un city break sau pentru un week-end prelungit. Pentru pasionatii de escapade culturale, capitalele europene sunt ideale. Uita de Londra, Paris sau Roma si viziteaza aceste capitale europene originale.

Riga, Letonia. Cel mai vechi oras din Letonia, Riga reprezinta si cea mai trepidanta destinatie din statele baltice. Orasul, care se poate descoperi foarte bine si la pas, isi concentreaza curiozitatea in jurul arhitecturii sale Art Nouveau dar si in jurul numeroaselor diversitati culturale care au contribuit la construirea identitatii sale de-a lungul vremii. Riga s-a aflat, de-a lungul istoriei, sub dominatie poloneza, suedeza si rusa.

Turistii trebuie sa viziteze in mod obligatoriu Biserica Sf. Petru care ofera o panorama magnifica asupra orasului din clopotnita. La doar 30 de kilometri distanta, turistii se pot relaxa pe plajele marii Baltice. Apa este rece si curata, experienta este diferita de o sedinta de bronzat clasica.

Atena, Grecia. Atena nu se rezuma la Ciclade, insulele Ioniene sau Creta. Turistii se multumesc in general sa viziteze Atena in asteptarea unui feribot. Cu toate acestea, capitala Greciei merita sa fie vizitata in timpul unui weekend, are multe de oferit. Aceasta destinatie autentica nu se rezuma la Acropole cum multi cred. Exista si Agora, situat la poalele sale.

Sofia, Bulgaria. Daca Bulgaria reprezinta noua destinatie la moda in randul turistilor in cautare de relaxare, un city break in capitala permite descoperirea unei alte laturi ale tarii.  Usor de parcurs datorita retelei de transport in comun, Sofia dispune de numeroase locuri de interes, de la bazilica Sf. Sofia care a dat numele orasului la moscheea Bania Bachi, una din cele mai vechi de pe continent. Muzeul de Arheologie constituie o etapa esentiala pentru a intelege nasterea acestui oras.

 

Sofia este una din rarele capitale care le permite turistilor sa schieze. Cea mai apropiata statiune se afla la 20 de minute distanta de centrul orasului, Vitosha.

Belgrad, Serbia. Europa de Est, Balcani in special reprezinta directia perfecta pentru cei care vor sa descopere lucruri si locuri noi. In aceasta regiune cu istorie tulbure, turistii vor avea parte de un sejur memorabil. Una din principalele atractii ale capitalei este fortareata situata in parcul Kalemegdan. Turistii cu un portofel mai generos se vor multumi cu o plimbare prin cartierul Zemun pentru a aprecia arhitectura de inspiratie austriaca si prin Novi Beograd, plamanul modern al capitalei. Capitala Serbiei dispune de o viata de noapte agitata, ideala pentru petrecareti.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *