manastirea horezu
Destinatii turistice Turism

De vizitat in Horezu – Manastirea Horezu

Distribuie mai departe

Horezu este unul din orasele pe care trebuie sa il alegi ca destinatie turistica in Romania, cel putin o data in viata. Sunt foarte multe lucruri de vizitat in imprejurimi, intreaga zona fiind cunoscuta a avea cea mai mare concentrare de manastiri si lacasuri de cult din tara. Pe de alta parte, daca esti adeptul traseelor montane, sau pur si simplu iubesti natura, in mod sigur Horezu va deveni destul de repede unul din orasele tale preferate.

Unul din cele mai importante puncte turistice in Horezu este chiar manastirea Horezu, una dintre cele mai cunoscute ctitorii ale lui Constantin Brancoveanu. Domnitorul a poruncit construirea acestei manastiri, iar ea a fost ridicata incepand cu anul 1690 si a fost finalizata in 1693. In toata aceasta perioada, muncitorii au fost nevoiti sa lucreze pe timp de noapte, astfel incat sa reuseasca sa evite sa atraga atentia turcilor, ceea ce ar fi condus la impiedicarea finalizarii constructiei.

manastirea horezuManastirea sta sub hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena, motiv pentru care in interiorul ei, pereti au destul de multe icoane cu cei doi si sunt prezente de asemenea scene care prezinta lupta imparatului pentur a salva crestinismul.

Manastirea poate fi numita o adevarata opera de arta, din punct de vedere arhitectural, deoarece pune in valoare si evidentiaza destul de mult elemente de arhitectura brancoveneasca, perioada de maxima inflorire culturala pentru Tara Romaneasca.

Constructia manastirii a fost atent supravegheata de varul primar al domnitorului, Parvu Cantacuzino, iar dupa moartea acestuia, cel care a avut grija ca totul sa iasa perfect a fost Cernica Stirbei, dregator domnesc responsabil cu averea domneasca si a boierilor si tot ceea ce tine de curtea domneasca.

Daca vrei sa te bucuri de o vacanta linistita, foarte aproape de natura fara sa fie nevoie sa parasesti totusi civilizatia, optiunea pentru un oras linistit, plin de verdeata, aerisit, fara prea multi oameni, inconjurat de manastiri si lacasuri de cult, foarte aproape de muntii Capatanii si avand in preajma izvoare cu efecte curative este cea mai potrivita. Horezu poate deveni in nu mai putin de cateva ore destinatia perfecta de vacanta.

Cea mai simpla metoda unde sa iti gasesti sa stai in Horezu, este sa cauti pe internet oferte de cazare in Horezu sau direct pensiune Horezu si esti la cateva click-uri distanta de ceea ce cauti. Nu uita ca pe timpul verii, la Horezu, sunt destul de multe festivaluri care tin de cultura si civilizatia romaneasca. Daca vrei sa fii mai aproape de ceea ce inseamna sufletul Romaniei, in mod sigur aici vei gasi ceea ce cautai.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *