Destinatii turistice Sfaturi

Idee de weekend: City Break la Barcelona!

Distribuie mai departe

Daca doriti sa faceti o escapada scurta si nu stiti unde sa mergeti, un oras cu adevarat impresionant pe care va trebui sa il vizitati, daca aveti posibilitatea, este Barcelona. Prin rezervarea unui bilet de avion prin intermediul Internetului, veti putea beneficia, de cele mai multe ori, daca aceasta este facuta cu ceva timp inainte, de o reducere. Barcelona este unul dintre cele mai impresionante orase din Spania si, de ce nu, din intreaga Europa.

Barcelona imbina perfect stilul arhitectural medieval cu cel contemporan, avand foarte multe obiective turistice, care ne trimit inapoi in timp. Cultura spaniola este una impresionanta, acesta fiind un oras in care cateva zile nu vor fi de ajuns pentru a putea savura la maximum tot ceea ce el are de oferit turistilor. Deoarece Barcelona a fost o colonie veche ce a luptat in numele crestinismului, exista foarte multe biserici in acest oras, fiecare dintre ele avand unele caracteristici care le fac unice in Europa.

Unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate din Barcelona este biserica Sagrada Familia. Aceasta este reprezentata de stilul arhitectural autentic al lui Gaudi, acesta avand multe capodopere construite in Barcelona. De asemeni, puteti vizita si Palau de la Musica Catalana, acesta reprezentand o cladire autentic gothica, sau Monumentul Columbus, aceasta fiind o statuie remarcabila, avand o intaltime de 60 de metri, pentru a il comemora pe cel care a descoperit America.

Daca doriti, totusi, sa mergeti in Barcelona pentru a va putea relaxa, puteti vizita parcul Montjuic care se afla pe muntele cu acelasi nume, acesta fiind cel mai mare din Europa, si unul dintre cele mai frumoase de pe acest continent. De asemeni, Barcelona dispune de 68 de parcuri, fiecare dintre ele avand un aspect aparte, infatisand peisaje pitoresti superbe. Una dintre cele mai mari gradini zoologice din Europa se afla, de asemeni, la Barcelona, aceasta avand o varietate foarte mare si fascinanta de specii. Un alt obiectiv impresionant, specific Barcelonei, este piata stradala La Boquria, aici pastrandu-se, in mare parte, alura din secolul al 13-lea, de cand aceasta a fost construita.

De asemeni, daca esti un pasionat al istoriei, poti vizita Muzeul lui Picasso, aici putandu-se gasi multe dintre operele sale timpurii. Barcelona este recunoscuta pentru stilul arhitectural aparte al ei, influentat, in mare parte, de geniul Gaudi. Dar, totusi, daca faceti un city break in Barcelona doar cu scopul de a va relaxa si nu pentru a admira istoria si arhitectura, puteti face o plimbare pe plajele deosebite ale acestui oras si, daca aveti timp si doriti, in port, aici putand vedea iahturile care, cu siguranta, va vor taia rasuflarea.

In Barcelona predomina climatul mediteranean, verile in acest oras fiind foarte calde si iernile destul de blande. Acest lucru pune orasul Barcelona pe harta turistica pe primele locuri, deoarece poate fi vizitat indiferent de anotimpul in care te afli. Cu siguranta va veti indragosti de el, atunci cand veti face un city break in Barcelona si veti dori, cel mai probabil, sa va intoarceti, cu urmatoarea ocazie. Daca aveti timpul si posibilitatea, este recomandat sa stati cat mai multe zile in Barcelona, pentru a putea vizita o mare parte din el, acesta fiind un oras plin de istorie si de constructii magnifice.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *