city break paris
Destinatii turistice

Petreceti un city break de vis în Paris, orașul indragostitilor

Distribuie mai departe

Cel mai vizitat oras al lumii, Parisul atrage anual aproape 50 de milioane de turisti din toate colturile globului fiind cunoscut sub diferite denumiri de la Orasul Luminilor, la Orasul Dragostei sau Capitala Fashion. De asemenea, Parisul se lauda cu o multime de atractii turistice, de la monumente si muzee faimoase, galerii de arta, moda, gastronomie si cultura.

De vazut

Orasul este impartit in 20 de districte, fiecare dintre ele avand propriul sarm, iar printre punctele principale de interes se numara turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Palatul Versailes sau catedrala Notre Dame. In ultimii ani, marile aeroporturi ale Romaniei au inaugurat rute directe catre Paris, astfel ca azi oricine poate alege un city break Paris, zborurile fiind fara escala din orase precum Bucuresti, Iasi sau Cluj Napoca. Asadar, cei care ajung aici isi pot alcatui niste itinerarii foarte bogate, avand multe lucruri si locuri de vazut, insa nu trebuie sa lipseasca Muzeul Luvru sau Gradinile Luxemburg. Totodata, Parisul este un oras prietenos cu locuitorii si turistii, avand un sistem de transport bine pus la punct si accesibil, astfel ca este foarte usor sa se ajunga dintr-un colt in altul.

Pantheon

Acesta reprezinta locul in care sunt ingropati cetatenii francezi faimosi, modelat dupa Pantheonul din Roma si initial a fost o biserica dedicata Sf. Genevieve, ocrotitorul orasului. Biserica a fost reconstruita in stilul neoclasic de catre regele Louis al XV-lea ca semn de multumire catre Dumnezeu pentru insanatosirea in urma unei afectiuni serioase. Ulterior, constructia a fost transformata in mausoleu in timpul revolutiei franceze pentru a onora martirii, iar printre cei care au locul de veci aici se numara Voltaire, Marie Curie sau Victor Hugo. Astfel, un city break Paris reprezinta o ocazie grozava pentru toti romanii de a descoperi unele dintre cele mai faimoase locuri din lume si de a se bucura de o experienta unica.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *