Hoteluri Pachete turistice

Mamaia o destinatie de vacanta de lux

Distribuie mai departe

Statiunea Mamaia este una dintre cele mai cunoscute statiuni de pe Litoralul Romanesc. Situata la Nord de orasul Constanta intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol, este statiunea de pe litoral cu cea mai mare capacitate de cazare. Mamaia este o statiune cu o dezvoltare foarte dinamica, in ultimii ani construindu-se cateva hoteluri noi, restaurante sau complexe de magazine. In fiecare an turistii s-au obisnuit cu faptul ca  Mamaia ii intampina cu ceva nou – palmieri, Aqua Magic, fantani arteziene, telegondola, autobuze supraetajate etc.

Statiunea Mamaia este unica prin latimea foarte mare a plajei si lungimea de peste 8 km. Plaja are nisip fin, iar intrarea in apa este foarte lina. In mare parte plaja este concesionata si este amenajata cu sezlonguri si umbrele – contra cost, insa sunt si portiuni mari de plaja unde se poate sta pe prosopul propriu. In timpul sezonului estival, pe plaja se face curatenie zilnic.  Pentru cei interesati de petrecerea unui sejur de relaxare in zona avem cateva mici curiozitati pe care cu siguranta nu le stiati. Mamaia nu este o localitate in sine ci doar un cartier al Constantei cu un numar foarte mic de locuitori permanenti, sub 50 mai exact, cartier care odata cu venirea verii se suprapouleaza. Primele constructii din amplasamentul actual al statiunii au fost de fapt niste casute de lemn impartite in doua pavilioane ce continuau cu o punte catre mare. Aceste constructii au reprezentat centrul activitatilor turistice pana in 1920 cand au fost mistuite de un puternic incendiu.

In statiunea Mamaia apa marii are o salinitate scazuta, fundul apei fiind nisipos si lipsit in totalitate de pietre. Clima este blanda, cu umiditate scazuta si presiune atmosferica foarte ridicata. Din punct de vedere al climatului, statiunea se caracterizeaza prin briza de noapte care bate dinspre tarm neaducand aer uscat si praf.

In ceea ce priveste conditiile si ofertele de cazare in Mamaia , statiunea are capacitatea de a caza circa 25.000 de turisti simultan in unitati moderne, renovate si nou construite. Peste 75 de hoteluri de pana la 5 stele va asteapta an de an cu servicii de calitate, iar daca acestea nu sunt pe gustul dumneavoastra zecile de pensiuni sunt pregatite si ele pentru intampinarea turistilor. Preturile de cazare sunt similare cu cele din anii precedenti, perioada pe care o alegeti pentru a vizita Mamaia fiind si ea extrem de importanta. Cele mai ridicate preturi sunt practicate in iulie – august, fiind cele mai aglomerate luni de peste an.

 

 

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *