Destinatii turistice Hoteluri Pensiuni Turism

Mica descriere a statiunii Costinesti

Distribuie mai departe

Costinesti este o comuna si totodata o statiune din judetul Constanta, aflat pe tarmul Marii Negre.  A evoluat dintr-un sat pescaresc in anul 1960 intr-o destinatie pentru vacantele de vara, foarte populata de tineri , dar in special de studenti. In interiorul tarmului se afla o mica laguna.
Statiunea Costinesti este una dintre cele mai vizitate statiuni ale litoralului romanesc, aflata la 11 km de Eforie Sud.  A luat fiinta in anul 1949, odata cu aparitia primei tabere destinate elevilor, ca o statiune studenteasca, insa acestia  au ramas fideli chiar daca au trecut de prima tinerete.
Se suprapune pe vechea vatra a unei coloni grecesti, fiind cunoscuta in evul mediu si sub numele de Mangeapunar. In 1960 apare pe harta sub denumirea de Libertatea, iar numele de Costinesti se datoreaza omului politic si latifundiar Emil Costinescu.

Detine o plaja lunga de 800 m si lata de 10- 50 m fiind ideala pentru  aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga. Vara este scaldata in razele soarelui de la 10 pana la 12 ore pe zi, datorita orientarii spre est si rasariturile de soare sunt spectaculoase. Este cea mai calduroasa statiune de pe litoralul romanesc! Statiunea este recomandata atat pentru petrecerea vacantei, cat si pentru persoanele suferinde. Aici se pot trata boli reumatismale degenerative, in stare latenta, stari de slabiciune, anemie secundara, rahitism, decalcifiere, hipertiroidie, dermatoze (psoriazis) etc. Statiunea gazduieste un modern complex de vacanta pentru tineret si o tabara studenteasca internationala, careia i se datoreaza renumele statiunii.

Considerata cea mai mare statiune estivala pentru tineri, Costinestiul a gazduit si gazduieste festivaluri (intre care „Festivalul filmului” si, mai recent „Gala tanarului actor”, Festivalul de Jazz – replica a celui desfasurat la Sibiu), Galele „Amfiteatru”, „Serbarile Marii”, seri de muzica si poezie, concursuri de dans, „Galele Costinesti”, concursuri sportive de sah, tenis de masa si de camp, inot, volei, schi nautic, windsurfing, yachting.

Cazare in Costinesti gasiti de la hotelurile luxoase la pensiunile si casutele de vacanta ale micilor intreprinzatori!  Acestia sunt dispusi sa mai lase din pretul afisat initial pe site-urile de pe internet cu scopul de a-si umple incaperile pe durata sezonului estival. In Costinesti sunt de asemenea cele mai mici tarife de pe intreg litoralul.

 

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *