Destinatii turistice Hoteluri Pensiuni Sfaturi Turism

Nu ezitati sa alegeti Sinaia pentru un sejur reusit!

Distribuie mai departe

Sinaia, devenita Perla a Carpatilor a fost infiintata de aproape 3 secole. Pana la sfarsitul veacului al XVII-lea padurile intinse de fag si cetini acopereau toata valea  Prahovei si erau strabatute de o poteca prin care se facea legatura intre Tara Romaneasca si Transilvania. Pe ea umblau mocanii cu oile in peregrinarile lor transhumante, precum si negustorii cu marfurile incarcate pe cai. Tot pe aceasta poteca talharii atacau deseori pe trecatori si tot pe aici protejati de ascunzatorile codrilor in nenumarate randuri se refugiau dincolo de munti boierii persecutati de fanarioti sau chiar voievozi plecati in prebegie.

Traditia culturala a statiunii Sinaia s-a conturat odata cu construirea Ctitoriei Cantacuzine, Manastirea Sinaia, acesta fiind momentul initierii unei serii de activitati culturale prin infiintarea unor institutii de profil cum ar fi Casa de Citit,  Cercul Cultural Mihai Cantacuzino,  sectia din cadrul Ligii Culturale.

Cazinoul, gazda a multor conferinte, simpozioane, congrese si reuniuni nationale si internationale, este, in acelasi timp, locul preferat pentru organizarea unor expozitii deosebite de arta plastica si fotografie, lansari de carte, concerte si spectacole. Intr-un cadru intim oferit de sala de concerte a castelului Peles, se organizeaza manifestari specific culturale, seri muzicale, concerte.

Statiunea Sinaia este una din cele mai importante statiuni de odihna din tara, oferind cele mai bune conditii de petrecere a timpului liber dar si de tratament, in toate anotimpurile anului, pentru toate varstele. Are un climat subalpin, cu veri racoroase si cu ierni blande pentru o statiune montana. Stratul de zapada din iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lunii martie.

In Sinaia veti gasi cu siguranta ceva de facut, in primul rand este un oras cu o istorie frumoasa si multe obiective turistice de vizitat. Restaurantele bune cu bucate specifice romanesti nu lipsesc de asemenea iar centrele de agrement sunt si ele prezente! Pentru cei mai tineri exista si cluburi (discoteci) unde acestia isi pot petrece serile intr-o atmosfera incendiara!

Cazare ieftina in Sinaia nu lipseste. Daca sunteti mai pretentiosi si dispuneti de mai multi bani puteti alege hotelurile de 4 si 5* din statiune iar daca nu doriti sa investiti in unitatile de cazare va recomandam pensiunile, cabanele si vilele micilor intrprinzatori unde veti gasi confort si curatenie la preturi mult mai mici. In general gazdele sunt ospitaliere si va vor face sa va simtiti foarte bine si sa plecati multumiti de la ei!

 

 

 

Distribuie mai departe

One comment

  1. Pingback: Anunt Prahovean Nu ezitati sa alegeti Sinaia pentru un sejur reusit! » Posteaza | Anunt Prahovean

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *