Pensiuni Turism

Orasul Horezu – destinatie de vacanta in 2013

Distribuie mai departe

Pentru multi dintre noi, multe colturi din Romania au ramas nedescoperite de ochii turistilor. Unul dintre cele mai importante tinte turistice pe care poti sa le alegi pentru anul asta este orasul Horezu. Prea putin cunoscut de multi romani, insa foarte apreciat de aceia care stiu ce pot gasi in aceasta zona. Orasul se afla in judetul Valcea, aproape la mijlocul distante dintre Ramnicu Valcea si Targu Jiu.

Denumirea orasului vine de fapt de la ciuhurez, aceasta fiind o pasare care se aseamana destul de mult cu bufnita si populeaza padurile din zona. Initial, localitatea se afla la cativa km departare, iar atestarile documentare spun ca se numea Romanii de Jos, in secolul al XV-lea. Perioada in care domn al Tarii Romanesti era martirul Constantin Brancoveanu, perioada suprapusa cu un maxim de inflorire culturala si spirituala pentru aceasta zona.

La cativa km departare de localitate, domnitorul a ctitorit o manastire, foarte cunoscuta in zilele noastre: Manastirea Horezu. Patronata de sfintii Constantin si Elena, manastirea este o adevarata opera de arta care pune in evidenta toate elementele specifice brancovenene. Culorile, formele si modele sunt de o frumusete covarsitoare, chiar daca manastirea dateaza inca din 1963. Mai mult decat atat, manastirea face parte din patrimoniul UNESCO, ceea ce o face sa aiba si mai multi vizitatori an de an.

Horezu mai este foarte cunoscut si pentru targul de ceramica care se tine in fiecare an, Cocosul de Hurez. Aici se strang an de an, din 1971, ceramisti din toata tara, si de cativa ani din toata lumea, pregatiti cu cele mai frumoase lucrari realizate in lut. In trecut, acest festival reprezenta un simbol al trezirii la viata a taranului roman, astazi este un simbol al maiestriei olarilor.

Orasul Horezu nu duce lipsa nici de atractii turistice nici de locuri de cazare. Indiferent de anotimpul in care iti doresti sa vizitezi aceasta zona, in mod sigur ai de vazut ceva: de la festivaluri si targuri, pana la frumuseti ale naturii (chei ale raurilor, pesteri), lacasuri de cult din vremuri istorice, fiecare are sa iti transmita energia si pacea unui loc departe de agitatia cotidiana.

Poti sa incepi chiar de acum sa cauti cazare Horezu si vei gasi numeroase oferte din care sa poti alege fara nicio problema. Aici vei petrece una dintre cele mai frumoase vacante alaturi de familia ta.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *