Turism

Praga, orasul magic al Cehiei

Distribuie mai departe

Praga este un oras deosebit, un oras special… cu totul aparte, unde se imbina armonios trecutul cu prezentul prin arhitectura colosala care va va taia respiratia.

Praga este un oras istoric ce vibreaza plin de energie, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, turismul devenind vital economiei lui. Centrul orasului Praga este impartit in 5 zone ce se intind pe cele doua maluri ale raului Vlatava.

Dezvoltarea urbana a dus la demolarea unor cladri vechi, in special cele prezente in cartierul evreiesc de pe malul drept al Vltava. Cu toate acestea, ora?ul a beneficiat de construirea unui numãr considerabil e clãdiri remarcabile în stil contemporan.

Praga are cateva destinatii cheie pe care trebuie sa nu le pierdeti: Castelul Praga, Catedrala Sf Vitus, Palatul Valdstejn, Podul gotic Carol, Podul romanic Rotunda etc. Castelul Praga, amplasat pe un deal, ofera turistilor o priveliste superba, de neuitat asupra intregului oras.

Centrul istoric intruchipeaza manifestarea grandioasa a urbanismului medieval, opererele arhitecturale fiind dominate de stiluri deosebite precum cel gotic din secolele 14, 15, stilul baroc specific secolului 18 si cel modern prezent dupa anul 1900.

Universitatea din Praga este una din cele mai vechi din toata Europa ce a contribuit din plin la formarea ideilor Miscarii Hussite, care a reprezentat, de fapt, primii pa?i in realizarea Reformei europene.

Istoria dramatica a Pragai este reflectata in frumusetea antichizata a cladirilor sale. Praga este un adevarat muzeu in aer liber ce e necesar sa-l explorezi ” la picior”. Iar daca doriti sa va mai relaxati apelati la croazierele fluviale, un mod distractiv extrem de popular ce va permite sa descoperiti obiectivele turistice si o serie de atractii din vecinatate.

Acest oras magic va va fermeca atat prin istorie cat si prin energia debordanta si de oportunitatile moderne de recreere. Aici puteti sa va bucurati de evenimente deosebite precum concertul lui Elthon John din 17 decembrie 2013, iar daca sunteti un iubitor al berii, Praga este renumita si in privinta sortimentelor deosebite de bere ceheasca ce aduc un plus de savoare culturii acestui oras .

Restaurantele din Praga au un mare renume dat de multitudinea de specialitati savuroase si ambianta aparte pe care doar aici o puteti regasi. Bucurativa de gustari delicioase in locatii situate pe acoperisurile cladirilor ce va asigura o priveliste de neuitat a orasului sau restaurante situate in beciuri boieresti luminate discret de lumanarele romantice ce vor spori aerul magic al acestui loc pe care il puteti experimenta, doar in Praga.

Bucurati-va de “experienta berii in Praga” si lasati-va cuceriti de farmecul medieval al acestui oras de poveste.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *