Destinatii turistice Hoteluri Pensiuni Turism

Sejur in Azuga? Merita incercat!

Distribuie mai departe

Intemeiata in anul 1830, Azuga a fot declarata oras in 1948 si pana in anul 1881 s-a numit „Intre prahove”. Primul locuitor care s-a statornicit in Azuga a fost Gheorghe Zangor, care avea 500 de oi si si-a construit primul casa in anul 1800. Predeal, Azuga, Busteni si Poiana Tapului in anul 1884, s-au dezlipit de Sinaia pentru a forma impreuna o noua comuna sub numele de Predeal, care se intindea pana la apa Pelesului. Pe data de 21 aprilie 1889, resedinta Primariei s-a stramutat de la Predeal la Azuga, intr-un local ridicat pe un teren pus la dispozitie de Maria Sa Regele Carol I, proprietarul mosiei, aparand astfel si avantaje atat din punct de vedere administrativ cat si pentru populatie, prin faptul ca resedinta era la centru.

In zilele noastre statiunea Azuga este localizată în județul Prahova, Muntenia, România și are o populație de aproximativ 6000 de locuitori și se învecineaza cu alte două stațiuni cunoscute de pe Valea Prahovei: Bușteni și Predeal. Azuga se află la o altitudine de 1100 metri, la 38 de kilometri distanță de Brașov și la 147 de kilometri distanță de capitala București. Temperatura medie anuală este de 7 grade Celsius.

Principalul obiectiv turistic este domeniul schiabil, care dispune de dotari moderne. Azuga se poate mândri cu prima pârtie de schi din România omologată de Federaţia Internaţională de Ski – pârtia Sorica. Din acest motiv, dar şi datorită investiţiilor masive în infrastructura de turism care au avut loc în ultima perioadă, Azuga s-a dezvoltat vizibil.De asemenea, Azuga dispune de o telegondolă inaugurată la sfărşitul anului 2007 care oferă acces de punctul superior către toate pârtiile din staţiune. Există de asemenea şi instalaţii de teleschi, miniteleschi si babyschi.

In partea de sud-est a orasului Azuga pe pantele nordice ale plaiului Sorica, a fost amenajat si dat in exploatare un perimetru schiabil. Aici, turistii se pot bucura de cele doua partii de schi (partia de schi alpin – coborare – si partia de schi-fond) dotate cu telescaun, teleschi si masini pentru amenajarea partiilor de schi.

Oferte de cazare in Azuga sunt o multime. Va puteti caza la hotelurile din statiune sau la pensiunile si vilele micilor intreprinzatori. Preturile nu sunt foarte mari si in gerenal aveti parte de servicii de calitate si confort.  Statiunea Azuga este mai linistita ca restul statiunilor montane din Romania. Intradevar aici nu veti gasii o viata de noapte activa sau o multitudine de restaurante si baruri. Statiunea se adreseaza iubiotrilor de sporturi de iarna sau familistilor care au nevoie de liniste si relaxare. In orice caz merita sa ajungeti si in Azuga, peisajele sunt superbe, aerul curat si aici chiar va puteti odihnii.

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *