Timisoara
Sfaturi

Ce poti face un weekend in Timisoara

Distribuie mai departe

Timisoara este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania si atrage tot mai multi vizitatori atat din tara, cat si de peste hotare. Se pregateste de 2021, cand va fi Capitala Europeana a Culturii, un titlu pe care il merita si caruia ii face cinste. Check out Timisoara!

Daca aveti doar un weekend la dispozitie, descoperirea orasului poate incepe din Piata Victoriei, unde se afla si semnul Check Out Timisoara. Acesta a fost instalat odata cu primirea titlului de Capitala Tineretului din Romania (titlu pe care l-a detinut din mai 2016 pana in mai 2017), ca un indemn la cunoasterea orasului. Tot in aceasta piata puteti sa savurati una dintre cele mai bune inghetate din Timisoara, la Segafredo Zanetti. in fata acestui semn se afla Biserica Mitropolitana, un simbol arhicunoscut al orasului. Biserica, ridicata intre 1936 si 1941, impresioneaza nu numai prin arhitectura, ci si prin dimensiuni – este cea mai inalta biserica din tara.

Tot din Piata Victoriei ajungeti usor si la Opera Nationala Romana, o alta cladire reprezentativa pentru orientarea profunda spre cultura a Timisoarei. Daca ati ajuns pana aici, veti gasi usor si cunoscuta straduta cu umbrele colorate care apare in aproape toate fotografiile turistilor ajunsi in zona. Daca va doriti sa explorati mai mult partea culturala a orasului, faceti o vizita si Muzeului de Arta. Va va impresiona inca de la inceput cladirea in stil baroc care gazduieste muzeul din Piata Unirii!

In Piata Libertatii veti vedea o sculptura interesanta, numita De-a telefonul, care infatiseaza un baiat vorbind la telefon. socant este insa faptul ca aceasta sculptura este incompleta, are gauri in structura sa, artistul afirmand ca proiectul sau reprezinta „copilaria ca metafora a viitorului”.

Timisoara este impanzita de parcuri. Se spune ca ai putea sa o traversezi trecand doar prin parcurile sale, care cel putin in perioada de primavara-vara sunt o adevarata imbiere la plimbari si la relaxare. De ce sa nu va asezati pe o banca si sa odihniti privind pur si simplu orasul si oamenii?

Pentru o plimbare relaxanta recomandam si malul Begai, cu piste special amenajate pentru biciclisti, daca va pasioneaza acest sport. Veti vedea ca, tot parte a proiectului de Capitala a Tineretului, pe asfaltul de pe malurile apei sunt scrise tot felul de mesaje. Acestea ii indeamna pe trecatori sa se bucure de timpul petrecut in oras, sa fie prezenti cu adevarat, sa descopere alaturi de persoana draga. Unul dintre cele mai cunoscute astfel de mesaje este: „Ai timp…fura-i un sarut”.

Seara, puteti alege una din terasele de pe malul Begai sau puteti alege unul dintre locurile preferate de timisoreni, La Capite, o terasa cu muzica buna si atmosfera placuta, linistita.

Daca ajungeti in Timisoara, pentru o experienta completa, incercati plescavita, un fel de mancare de tip fast-food, o chifla umpluta cu carne, salata, ketchup si alte condimente din care iese o „gustare” satioasa, dar delicioasa.

In Timisoara puteti ajunge usor cu avionul sau cu trenul. Daca alegeti trenul, puteti verifica rutele si conexiunile disponibile pe site-ul: mersul trenurilor.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *