4 mins read

Constanta, orasul de la malul marii

Orasul Constanta este situat pe coasta Marii Negre si reprezinta cel mai mare oras din sud-estul Romaniei. Datorita faptului ca este un oras in plina dezvoltare populatia sa este de aproximativ 300.000 de locuitori, lucru cel plaseaza in topul celor mai mari orase dupa numarul de locuitorii din Romania.

Judetul Constanta detine una dintre cele mai reprezentative baze turistice din Romania. Pe langa localizarea geografica, clima, relief, vestigii arheologice si rezervatii naturale acesta mai are si baza de cazare, agrement si tratament, dar chiar si posibilitati de efectuare a unor excursii si croaziere.

Este orasul cu cel mai vechi atestat de pe teritoriul Romaniei pentru ca prima atestare dateaza inca din anul 657 i. Hr. Portul Constanta are o suprafata totala de 39,26 km patrati si o lungime de aproape 30 km fiind cel mai mare port din bazinul Marii Negre si se afla pe locul 4 in intreaga Europa.

Vremea Constanta este foarte calda din cauza faptului ca are clima de tip temperat continentala. Temperatura medie anuala este de valori superioare mediei pe România + 11,2ºC. Temperatura minima care s-a inregistrat in Constanta a fost de -25 de grade la data de 10 februarie a anului 1929 iar cea mai mare a fost de +38,5 grade Celsius. In cazul in care vreti sa faceti o mica plimbare in aceasta perioada la Constanta si vreti sa stiti care este starea vremii cel mai bine cautati prognoza meteo 10 zile.

Constanta este o zona turistica foarte vizitata in fiecare an atat de turisti straini cat si de turisti nationali si din aceasta cauza este plina si de obiective turistice:

In Constanta turistii pot vizita in timpul liber diverse obiective turistice, dintre care cele mai interesante sunt:

1. Delfinariul

Unul dintre cele mai cautate obiective turistice din oras. Acesta a fost construit in anii ’70 si a fost deschis la 1 iunie 1972 spre deliciu tuturor copiilor. Mamiferele inteligente ce sunt adapostite aici ofera turistiilor showuri fabuloase ce le vor incanta ochii.

De-a lungul timpului si-au facut aparitia alaturi de delfini in acelasi bazin atat foci cat si pinguini care fac un spectacol pe cinste. Este acel loc in care nici un turist care poposeste in Constanta nu trebuie sa il ocoleasca.

2. Cazinoul Constanta

Find printre primele cladiri care au fost construite in actualul oras, Cazinoul din Constanta, a fost ridicat in anii 1880, iar locul initial al constructiei a fost in apropierea farului Genovez ca mai apoi dupa ce constructia initiala a fost devastata de o furtuna, Primaria a hotarat sa construiasca de la zero cazinoul insa i-a mutat locatia. Cazinoul a devenit in scurt timp locul preferat de personalitatile vremii ce poposeau in orasul de la malul marii.

3. Moscheea Constanta

Moscheea din Constanta a fost construita in anul 1910 in locul unde a fost o veche geamie, in apropierea pietei Ovidiu. Constructia este una foarte solida datorita faptului ca mineretul cu inaltimea de 50 de metri si cupola moscheei a fost facute exclusiv cu beton armat.

Coloanelor si scarile au fost facute din calcar de Albesti, iar poarta pe care o are la intrare a fost facuta din marmura neagra din Italia. Interiorul moscheei este dominat in mare parte de culorile verde, albastru de cobalt, ocru deschis si rosu.

4. Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie

Amplasat in Piata Ovidiu, Muzeul de Istorie si Argeologie adaposteste sala Tezaurului si inca 24 de sali unde se gasesc numeroase marturii ale trecutului. Muzeul a fost construit intre anii 1911 si 1921, iar in interiorul sau se regasesc numeroase piese valoroase precum „Ganditorul de la Hamangia” sau „Fortuna cu Pontos”.

Constanta este un oras ce merita vizitat nu doar pentru deschiderea sa la Marea Neagra sau pentru statiuniile din jurul sau. Pe langa obiectivele turistice prezentate mai sunt destule locuri unde va puteti petrece timpul liber alaturi de familie sau prieteni precum sunt mall-urile mari ale orasului sau parcurile sale.

Lasă un răspuns