Sfaturi

Cum poti intra in SUA

Distribuie mai departe

Statele Unite ale Americii au devenit mai stricte in privinta formalitatilor de calatorie. Au fost aduse o serie de modificari hartiilor pe care turistii trebuie sa le furnizeze. Noi conditii au fost in egala masura aplicate in ceea ce priveste bagajele la aeroport si in avion. Descopera tot ce trebuie sa stii despre aceste formalitati.

Furnizarea unui pasaport si a unei autorizatii ESTA. Principalele documente de frurnizat pentru a intra in SUA sunt pasaportul si autorizatia ESTA. O viza este ceruta pentru titularii de pasapoarte altele decat cele biometrice sau electronice.

Pasaport. Trebuie sa dispui de un pasaport pentru a putea ajunge pe teritoriu american. USA a pus la cale programul Exemption de Visa pentru francezi si alti cetateni europeni. Posedarea unui pasaport biometric valid le permite doritorilor de a ajunge in SUA sa se bucure de acest sistem. Pasaportul trebuie sa fie valid inca 6 luni dupa data intoarcerii. Daca urmeaza sa expire atunci trebuie sa urmezi formalitatile de reinnoire.

Autorizatie ESTA. Posedarea unei autorizatii ESTA (Electronic System for Travel Authorization) reprezinta un formular electronic de completat pe o platforma dedicata in acest sens si trebuie sa fie valid inainte de plecare. Daca intentionezi sa stai o luna sau 90 de zile in America atunci serviciile de control iti vor cere ESTA.

Bagajele calatorilor sunt controlate de catre autoritatile americane. Valiza din cabina trebuie sa corespunda dimensiunilor 56cmX46cmX26cm. Telefonul mobil si laptopul trebuie sa fie incarcate la maxim, trebuie sa te asiguri de acest lucru. In caz contrar, vor fi distruse deoarece vor fi suspectate ca servesc pentru comiterea de acte teroriste conform procedurilor. Produsele lichide vor fi puse intr-un saculet din plastic transparent de 20cmX20cm. Greutatea regulamentara de respectat pentru bagaje este de 23kg.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *