Destinatii turistice Pensiuni Sfaturi Turism

Statiunea Predeal

Distribuie mai departe

Statiunea Predeal este amplasata in partea de sud a judetului Brasov, la limita cu judetul Prahova – la cumpana apelor dintre bazinele Prahovei si Timisului2 si la o distanta de 25 km distanta de municipiul Brasov. Se invecineaza in partea de sud cu orasul Azuga, la sud-vest cu orasul Busteni, in nord -vest cu  Rasnov si in nord cu orasul Brasov. Lantul de statiuni de pe Valea Prahovei se termina cu orasul Predeal, situat chiar in lacasul unde drumul trece dinspre sud catre nord peste Carpati, ceea ce ii confera statutul de cea mai inalta asezare din Romania (1000 – 1159 m) .

Clima statiunii Predeal se incadreaza in clima zonei si este totodata specifica zonelor alpine, cu aer puternic ozonat.  Temperatura medie anuala este de 20 grade C. Bioclimatul statiunii favorizeaza si stimuleaza procesele metabolice, fiind avantajat de abundenta aerului pur si a radiatiilor solare, de absenta vanturilor puternice si a umiditatii excesive. Statiunea Predeal este ideala pentru odihna, excursii, drumetii la cabane, agrement in orice anotimp. Pasionatii de drumetii frecventeaza traseele turistice, escalada, mountain-bike. Atmosfera deconectanta, confortul modern, posibilitatile de cazare, alimentatie si agrement o recomanda ca o statiune a tuturor anotimpurilor.

Cand vorbesti despre schiul romanesc, gandul te duce neaparat la statiunea Predeal. Pe harta sportiva a Romaniei, Predealul se inscrie cu date si fapte in schi pe masura cotelor reliefului sau, adica la inaltime pentru schiul romanesc. Statiunea constituie un leagan si promoter al acestui sport. Schiul a avut, de-a lungul timpului si are, mai cu seama in zilele noastre, o influenta pozitiva asupra dezvoltarii statiunii; schiorii predeleni de azi sunt mostenitorii unei frumoase traditii ce dureaza de decenii. Primele vesti privind aparitia schiului in zona Predealului confirma ca in 1880 exista la Brasov o societate pentru schiorii din zona.

In Predeal veti gasi foarte multe locuri in care va puteti petrece timpul. Din statiune nu lipsesc cluburile, barurile si restaurantele care va asteapta sa va distrati si relaxati alaturi de ele.  Din pacate nu s-a mai investit foarte mult in statiune motiv pentru care vechii turisti sunt adementiti de statiunile montane vecine. Daca doriti sa petreceti totusi un sejur aici, va recomand sa alegeti ca si unitati de cazare in Predeal pensiunile si vilele locuitorilor pentru ca sunt mult mai curate si mai frumoase ca hotelurile vechi din statiune. Preturile de asemenea difera, la pensiuni fiind mult mai mici fata de hoteluri. Serviciile sunt in general foarte bune iar oamenii ospitalieri va vor convinge cu siguranta sa va intoarceti aici !

 

 

 

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *