Destinatii turistice Turism

Statiuni si orase din Turcia

Distribuie mai departe

Situata la granita dintre Occident si Orient, Turcia este otaraprimitoare, o destinatie exotica care are toate resursele necesare sa isi incante turistii care decid sa isi petreaca acolo vacanta. Pentru a reusi sa beneficiati de o vacanta de vis la preturi reduse, puteti sa apelati la rezervarea pachetului turistic prin sistemul early booking, prin care se poate economisi chiar si 30 la suta din costul total al acestuia.

Gratie peisajelor superbe din aceastatara, Turcia este o destinatie tot mai cautata si indragita de numerosii turisti care o viziteaza.

Iata cateva din statiunile din Turcia pe care le puteti vizita:

Kusadasi- situata la 90 de kilometri de Izmir, pe malul Marii Egee, este una dintre cele mai vizitate statiuni, care ofera turistilor variate posibilitati de petrecere a timpului liber, plaje minunate, cum sunt de exemplu: Long Beach, Love Beach sau Ladies Beach. Aici puteti vizita orasul antic Efes sau puteti sa va relaxati la unul din cele doua parcuri acvatice.

Bodrum- Halicarnas din antichitate, statiunea este situata in apropiere de insulaKos, fiind numita si “Saint Tropez-ul Turciei”. Este o statiune cu o arhitectura tipic mediteraneana, cu golfuri stancoase si plaje de-a dreptul incantatoare. Se pot vizita castelul Sfantului PETRU, Muzeul subacvatic de Arheologie sau Muzeul din Halicarnas. Cea mai mare atractie din Bodrum sunt plajele de nisip.

Antalya-gratie imbinarii perfecte intre cultura si istorie,Antalyaeste considerata “Capitala turismului din Turcia”. Localizata in mijlocul coastei turcesti a Marii Mediterane,Antalyacuprinde mai multe statiuni: Beldibi, Goynuk, Kemer, Tekirova, situate intr-un cadru geografic superb, la poalele muntilor Taurus. Tot de Antalya apartin si statiunile Alanya, Belek, Kundu sau Lara. Temperaturile foarte ridicate incepand din luna mai si pana in octombrie, fac dinAntalyao destinatie turistica foarte apreciata si vizitata.  Puteti vizita orasul antic Aspendoos, moscheaa Yivli sau delfinariul.  Una dintre cele mai apreciate plaje este cea din Lara, care se intinde pe o distanta de 14 kilometri. O alta statiune extrem de vizitata este Kemer, situata la 45 de kilometri deAntalyasi care dezvaluie turistilor sai, un adevarat paradis: plaje nisipoase, muntii Taurus in departare, paduri de pin si ape termale. Turistii au la dispozitie sute de ambarcatiuni pe care le pot inchiria pentru a vizita imprejurimile. In Kemer, sezonul turistic este unul de durata, gratie celor 300 de zile cu soare, si a climei mediteraneene cu veri foarte calduroase. Belek, o alta statiune de pe malul Mediteranei, este amplasata la 30 de kilometri de Antalya si isi incanta turistii cu plaje cu nisip fin, hoteluri de lux, ape limpezi, magazine de suveniruri si terenuri de golf. Pentru cei ajunsi aici exista numeroase posibilitati de a petrece timpul liber: safari prin munti, plaje superbe, bai termale, excursii cu barca.

Turcia este o locatie incantatoare, o alegere potrivita pentru cei care doresc sa cunoasca lumea magica a Orientului. Tocmai de aceea, daca sunteti sigur de perioada in care veti avea concediu, se merita sa apelati la sistemul de early booking, sa profitati de cele mai bune oferte Turcia 2013 si sa va rezervati o vacanta de neuitat la unul din grandioasele hoteluri turcesti.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *